Χρυσή σε όλη την Αυστραλία η νεομετανάστρια Μαριάννα Σαμπάνη

Μελβούρνη.- Συνεχίζει τη χρυσή της πορεία η νεομετανάστρια Μαριάννα Σαμπάνη με την κατάκτηση του χρυσού στους Αγώνες Καράτε του Australian Open Karate Championship στην κατηγορία Νέων Γυναικών που διεξήχθησαν στο Σίδνεϊ, την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018.

Στην κατηγορία συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από όλη την Αυστραλία και τα γύρω νησιά. Η Μαριάννα είναι η νέα πρωταθλήτρια του Australian Open Champion 2018. Μας το είχε υποσχεθεί, άλλωστε, στην τελευταία της συνέντευξη που έδωσε στον «Νέο Κόσμο» ότι φέτος έχει βάλει στόχο μόνο το χρυσό!

«Η κατάκτηση της πρώτης θέσης ήταν κάτι το οποίο υποσχέθηκα στον εαυτό μου πέρυσι όταν πήρα την τρίτη θέση» δηλώνει υπερήφανη και συνεχίζει «αφού πέτυχα και αυτό μου τον στόχο νιώθω ότι έχουν ανοίξει περισσότερες πόρτες για μένα στο κοντινό μέλλον και είμαι σίγουρα πολύ ευχαριστημένη και με το αποτέλεσμα και με την εκτέλεση».

Αρκετά δύσκολο περιγράφει τον αγώνα που της χάρισε την πρώτη θέση, αφού όπως σχολιάζει «στην κατηγορία μου υπήρχαν έμπειρες αθλήτριες και, σίγουρα, ήταν μια ακόμα πρόκληση για εμένα. Δούλεψα όμως σκληρά και πέτυχα το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Την χαρά της επιτυχίας της την μοιράστηκε με τους δικούς της ανθρώπους καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει οι «δικοί μου άνθρωποι, η ομάδα μου και ο προπονητής μου Κον Κάσσης (Sensei Con Kassis) το χάρηκαν πιο πολύ και από μένα την ίδια».

Η Μαριάννα Σαμπάνη είναι 16 ετών και ζει στη Μελβούρνη όπου μετανάστευσε με την οικογένειά της πριν τρία χρόνια από την Χαλκίδα. Με το καράτε ασχολείται από τα 6 της χρόνια και έως τώρα μετρά πάνω από εβδομήντα μετάλια! Τον Μάρτιο ήρθε πρώτη στους Αγώνες της Πολιτείας της Βικτώριας (Juniors Female Kata Individuals 16-17 years) και δεύτερη στην κατηγορία γυναικών (Seniors Female Kata Individuals 18+) παίρνοντας το χρυσό και ασημένιο μετάλιο αντιστοίχως.

«Το καράτε, ωστόσο, είναι ένα άθλημα με πολλαπλά οφέλη που απαιτεί πολύ γυμναστική για την ενδυνάμωση του σώματος αλλά ακόνιζει και το μυαλό» επισημαίνει η Μαριάννα, η οποία από τότε που πέρασε την πόρτα του καράτε ένιωσε σαν να είναι το σπίτι της.

Ο επόμενος στόχος για τη Μαριάννα είναι το εθνικό πρωτάθλημα Αυστραλίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βρισβάνη στις αρχές Αυγούστου.

 

Πηγή:neoskosmos.com