Συνελήφθη ο Αρτέμης Σώρρας στον Αλιμο -Είχε αφήσει γενειάδα και μακριά μαλλιά

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Αρτέμης Σώρρας.

Η σύλληψη του καταζητούμενου αρχηγού της «Ελλήνων Συνέλευσις» έγινε από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στον Αλιμο και ο Σώρρας είχε αφήσει γενειάδα και μακριά μαλλιά, θυμίζοντας… παπά.

Ο Σώρρας εντοπίστηκε σε διαμέρισμα όπου διέμενε στα νότια προάστια έπειτα από έρευνες και πληροφορίες της Ασφάλειας Αττικής, η οποία πραγματοποίησε έφοδο και τον ακινητοποίησε, χωρίς εκείνος να προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Ο καταζητούμενος βρισκόταν σε αυτό το διαμέρισμα, ένα υπόγειο, από την πρώτη στιγμή της αναζήτησής του, από τον Μάρτιο του 2017 δηλαδή.

Σε αυτό το υπόγειο, που ήταν ειδικά διαμορφωμένο (με καλυμμένα τα παράθυρα και τις πόρτες), τον έκρυβε ένα μέλος της «Ελλήνων Συνέλευσις». Ο Αρτέμης Σώρρας δεν έβγαινε ποτέ από τον χώρο και τα ψώνια συντήρησής τους έκανε το μέλος της οργάνωσης που συνελήφθη μαζί του.

Τα ίχνη του Σώρρα εντόπισε ειδική υπηρεσία της αστυνομίας μετά από φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση, με αποτέλεσμα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής να τον συλλάβουν το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Σώρρας κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής προκειμένου να οδηγηθεί σε εισαγγελέα.

Yπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2017 ερήμην σε 8 χρόνια κάθειρξης (όπως και η σύζυγός του) και πέντε χρόνια στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων, μετά από μήνυση που του έκανε ο κουμπάρος του και πρώην συνεργάτης του, Φώτης Λεμπίδας, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, αλλά από τότε είχε εξαφανιστεί και αναζητείτο. Πριν από έναν μήνα, δε, δήλωνε, μέσω του δικηγόρου του, «είμαι ελεύθερος, κυκλοφορώ ανάμεσά σας, ελεύθερος και ωραίος».

Η σύζυγός του Βάια Ρουγκλίου πρόσφατα παραδόθηκε, καθώς το Εφετείο Πάτρας μείωσε την ποινή της από οκτώ σε τρία χρόνια και της έδωσε τη δυνατότητα να την εξαγοράσει. Πλήρωσε 40.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερη.

Μετά την εξαφάνιση του ζεύγους Σώρρα είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης μέσω της Ιντερπόλ, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι εγκατέλειψαν τη χώρα. Ο Σώρρας άλλωστε είχε διατηρήσει επαφές κυρίως στη Γερμανία από την εποχή που δούλευε ως οδηγός φορτηγού διεθνών μεταφορών.

Πριν από την εξαφάνισή του περνούσε τον χρόνο του σε ένα μικρό γραφείο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης ενώ η τελευταία γνωστή του διεύθυνση ήταν σε ένα παλιό διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη.

Πηγή: iefimerida.gr