Το Μεξικό σόκαρε τη Γερμανία, 1-0 στην πρεμιέρα του 6ου Ομίλου

Με τέρμα του Λοσάνο στο 35′ το Μεξικό κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας με 1-0 στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας για την 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το ματς είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά το Μεξικό ήταν αυτό που κατάφερε να πάρει τη νίκη από τη Γερμανία η οποία στα προκριματικά της διοργάνωσης σημείωσε 10 νίκες και γνώρισε μόνο μία ήττα πρόσφατα στο φιλικό προετοιμασίας με την Αυστρία.

Από το ξεκίνημα το ματς ήταν πολύ δυνατό με τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Στο 1ο λεπτό Ο Λοσάνο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Μπόατενγκ παραχώρησε κόρνερ τελευταία στιγμή. Η Γερμανία στο 3΄ είχε σουτ άουτ του Βέρνερ μέσα από την περιοχή ενώ στο 7΄ σουτ του Χούμελς μπλόκαρε ο Οτσόα. Στο 10΄ μακρινό σουτ του Ερέρα, αποκρούει ο Νόιερ, όπως και στο 15΄ σε κεφαλιά του Μορένο. Στο 16΄ παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ ο Σαλσίδο, ενώ στο 22΄ σουτ του Κρόος μπλόκαρε ο Οτσόα.

Το Μεξικό απείλησε στη συνέχεια με τους Βέλα και Λαγιούν και άνοιξε το σκορ στο 35΄ με τον Λοσάνο, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας σε αντεπίθεση της ομάδας του και αφού, μέσα στην περιοχή, απέφυγε έναν αντίπαλο, έκανε το συρτό σουτ με το δεξί και νίκησε τον Νόιερ. Η Γερμανία αντέδρασε και στο 38΄ ο Κρος με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Να σημειωθεί ότι ο Οτσόα βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και στη συνέχεια αυτή προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο Β΄ ημίχρονο η Γερμανία ξεκίνησε πιο δυνατά και πίεσε την άμυνα του Μεξικού. Την πρώτη καλή της ευκαιρία έχασε στο 55΄, όταν ο Οζίλ πάσαρε στον Ντράξλερ, που με φαλτσαριστό σουτ κέρδισε το κόρνερ από τον Οτσόα.

Στο 57΄ ο Κουαδράδο με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ, ενώ στο 65΄ ανάποδο ψαλιδάκι του Κίμιχ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 68΄ σουτ του Βέρνερ από καλή θέση άουτ, όπως και στο 71΄ του Ρόις, ενώ λίγο νωρίτερα (69΄) το Μεξικό ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τσιτσαρίτο.

Στο 77΄σε αντεπίθεση του Μεξικού, ο Λαγιούν σούταρε αμαρκάριστος άουτ, όπως έκανε και πέντε λεπτά αργότερα όταν βρέθηκε επίσης μόνος από δεξιά απέναντι στον Νόιερ. Οι Γερμανοί ανέβασαν ρυθμούς για να φθάσουν στην ισοφάριση και στο 87΄ κεφαλιά του Γκόμεζ έφυγε άουτ, ενώ στο 89΄, πρώτα ο Γκόμεζ από πλάγια θέση προσπάθησε να απειλήσει με τακουνάκι, ενώ στη συνέχεια δυνατό σουτ του Μπραντ έφυγε άουτ.

*Ο Ράφα Μάρκες μπήκε αλλαγή στο 74΄ και σε ηλικία 39 ετών συμμετείχε στο 5ο Μουντιάλ της καριέρας του.

Διαιτητής: Αλιρεζά Φαγκανί (Ιράν)

Κίτρινες κάρτες: 84΄ Μίλερ, 85΄ Χούμελς / 40΄ Μορένο, 90΄ Ερέρο

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Πλάτενχαρντ (80΄ Γκόμεζ), Κεντίρα (60΄ Ρόις), Κρος, Οζίλ, Μίλερ, Ντράξλερ, Βέρνερ (87΄ Μπραντ).

Μεξικό (Χουάν Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο, Αγιάλα, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαδράδο (74΄ Μάρκες), Λαγιούν, Βέλα (58΄ Άλβαρες), Λοσάνο (67΄ Χιμένες), Τσιτσαρίτο Ερνάντες.

Ο Κολάροφ «εκτέλεσε» την Κόστα Ρίκα, 1-0 η Σερβία