Όλγα Σαραντοπούλου: Η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τον Αγώνα των Μακεδόνων της Διασποράς

Αθήνα.- Με αφορμή την  υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων η Γραμματέας του ΣΑΕ Δρ Όλγα Σαραντοπούλου εξέφρασε την αποδοκιμασία της στη χρήση του ονόματος «βόρεια Μακεδονία» καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Η κα Σαραντοπούλου αναφέρθηκε στον αγώνα που χρόνια τώρα κάνουν οι Μακεδόνες της Διασποράς προκειμένου να προστατεύσουν την ιστορία της Μακεδονίας από τις επιθέσεις και διαστρεβλώσεις της πΓΔΜ και των υποστηρικτών της.
Η Δρ. Σαραντοπούλου τόνισε ότι ενώ στην σημερινή συγκυρία, όπου η Ελλάδα βάλλεται οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, ήταν επιτακτική η ενότητα των Ελλήνων εντός και εκτός των συνόρων, προκειμένου να αντισταθούν σε κάθε είδους αμφισβητήσεις της ελληνικότητας της Μακεδονίας, έρχεται η ίδια η ελληνική κυβέρνηση με μία συμφωνία προϊόν μυστικής 6μηνης διπλωματίας και παραδίδει το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς, ενθαρρύνοντας, έτσι, και τις επεκτατικές βλέψεις των Σκοπιανών εθνικιστών, αλλά και των εθνικιστών των άλλων γειτονικών χωρών.
Η εκλεγμένη Γραμματέας του ΣΑΕ,  εξέφρασε την απογοήτευσή της που η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έλαβε υπόψη τις θέσεις της Ομογένειας όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από τα ψηφίσματα των Παμμακεδονικών Οργανώσεων πού διευκρινίζουν ότι δεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή σύνθετη ονομασία ή παράγωγο αυτής και όπως διατράνωσαν οι Έλληνες στα δύο μεγάλα συλλαλητήρια στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Είμαστε υπέρ της φιλίας και της καλής γειτονίας των λαών, επεσήμανε, αλλά με σεβασμό στην Ιστορία και στον πολιτισμό μας.

Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί διαβούλευση της Κυβέρνησης με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων ώστε να χαραχθεί μία εθνική γραμμή ενώ για την αποδοχή της συμφωνίας πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα, για να εκφράσει ο κυρίαρχος λαός τη θέλησή του.

ΡΗΡ