Συνεχίζονται τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό

Κοζάνη.- Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το Μακεδονικό καθώς στη βόρεια Ελλάδα διοργανώνονται νέα συλλαλητήρια από πολίτες και φορείς.

Μετά το δυναμικό συλλαλητήριο  της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 8 το βράδυ συγκέντρωση  στην Κοζάνη στις 20:00  μετά από πρωτοβουλία πολιτών. Συλλαλητήριο ετοιμάζουν και πολιτιστικοί σύλλογοι στη Βεργίνα ενώ πολίτες έχουν δώσει «ραντεβού» στο δασάκι της Αριδαίας στην Πέλλα όπου κάτοικοι της περιοχής θα τοιχοκολλήσουν ψήφισμα στα γραφεία των βουλευτών της Πέλλας.

Για αύριο Παρασκευή, το Κίνημα Σφυρίζω θα προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από  εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε νέες Προ(σ)κλήσεις: Σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα από τα Αριστερά».

«Μαζευόμαστε για να ενοχλήσουμε με τα σφυρίγματα μας τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που ενοχλούν την ιστορική μας συνείδηση και την εθνική μας αξιοπρέπεια! Θα είμαστε ειρηνικά έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, την ώρα που μέσα σε αυτό θα έχει την εκδήλωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης» αναφέρουν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές καλούν σε συγκέντρωση στις 19:00 έξω από το Δημαρχείο.

Στην εκδήλωση πρόκειται να μιλήσουν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο πανεπιστημιακός, πρόεδρος ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης και το μέλος νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Αρκούδης.

Την ίδια στιγμή υπάρχει προσκλητήριο για διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αμφίπολη την 1η Ιουλίου.