ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Στο κάτω-κάτω της γραφής…

Σε παραλήρημα προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Eλένη Αυλωνίτου μιλώντας στον ΑΝΤ1 η οποία αφού εξαπέλυσε ύβρεις προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε νέες οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να αντιμετωπίσουν την φονική πυρκαγιά οι πολίτες στο Μάτι. Μιλώντας για όσους είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα, ανέφερε ότι «έπρεπε να βουτάνε πιο βαθιά για να προστατευθούν από τα αποκαΐδια». Η κ. Αυλωνίτου σχολιάζοντας αναφορές του προέδρου της ΝΔ έκανε λόγο για «π@π@ριές του κ. Μητσοτάκη».

 

Όχι,δεν φταίει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον δεν φταίει μόνον αυτή. Όταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέχεται τα όσα εκστομίζουν ο κύριος Πολάκης και αρκετοί άλλοι, παλιοί και όψιμοι συντροφοί του, για πολιτικούς, δημοσιογράφους κλπ.  τι θα κάνει η κάθε μία κυρία Αυλωνίτου; Η παροιμία λέει: “Με στραβό αν κοιμηθείς, το πρωϊ θ΄αλληθωρίζεις“.

 

Τους κατατρώει η αγωνία στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι θα περάσουν στην Ιστορία σαν η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα που ανταγωνίστηκε και ξεπέρασε μακράν κάθε άλλη ελληνική κυβέρνηση σε κούφιες υποσχέσεις, σε αθέτηση ολόκληρου του προεκλογικού κυβερνητικού της προγράμματος, σε αναποδογύρισμα κάθε σοσιαλιστικής πρακτικής στην Οικονομία, σε ποδοπάτημα κάθε κοινωνικής  ευαισθησίας, σε ανικανότητα, σε ετεροχρονισμένη αντίδραση στην επικαιρότητα,  σε διεθνικιστικές αντιλήψεις περί τα εθνικά θέματα και, γενικά, σε πλήρη και  άνευ όρων υποταγή  σε όλα εκείνα που μετά βλελυγμίας, ως αντιπολίτευση, εξόρκιζαν… Εδώ ταιριάζει γάντι η άλλη παροιμία: “που ήσουν νιότη που δείχνες πως θα γινόμουν άλλος“!

 

Ωστόσο, αν και είναι κατανοητή η αγωνία τους, δεν αποτελεί και δικαιολογία για την καθεστωτική συμπεριφορά και νοοτροπία που επιδεικνύουν σε κάθε περίσταση και σε όλα τα επίπεδα! Νισάφι πια! Δεν προήλθαν, στο κάτω-κάτω της γραφής, από καμιά λαϊκή επανάσταση! Ο λαός με την ψήφο του τους ανέδειξε