Στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απευθύνθηκε σήμερα, Πέμπτη ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Ο κ.,Ζάεφ επικεντρώθηκ στην ανάγκη να πειστεί η κοινή γνώμη ενόψει του δημοψηφίσματος πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προς το συμφέρον της χώρας.

«Πρόκειται για ένα δημοψήφισμα για το μέλλον μας, για την δεύτερη ανεξαρτησία μας. Αφορά την ελευθερία μιας μικρής χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ζάεφ ενώ αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της πΓΔΜ επεσήμανε τα οφέλη για την οικονοιμία, την κοινωνία και την ασφάλεια. Επεσήμανε δε πως παρά τις διαφοροποιήσει που υπάρχουν στο θέμα της ονομασίας, η βούληση για ένταξη της ΕΕ είναι κοινή τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κοινωνίας.

Ειδική αναφορά όμως έκανε γενικότερα στην ανάγκη ένταξης των χωρών των Βαλκανίων στην ΕΕ τονίζοντας πως «τα Βαλκάνια δεν θα πετύχουν ποτέ εάν δεν ενταχθούν στην ΕΕ».

Σημειώνεται πως το φθινόπωρο, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να ψηφίσει έκθεση που θα αξιολογεί την έκθεση της Επιτροπής για την ΠΓΔΜ που δημοσιεύθηκε νωρίτερα το 2018.

Huffngtonpost.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.