Έκκληση για βοήθεια στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στο κτίριο του πανεπιστημίου Κρήτης στην Λ. Κνωσού είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν οι φοιτητές χωρίς φοιτητική στέγη.

Με απόφαση του Συντονιστικού οργάνου οι φοιτητές προσωρινά θα μείνουν στο κλειστό Γυμναστήριο των Βουτών, όπου τους παρέχονται όλες οι βοήθειες, ενώ δίπλα τους βρίσκονται και ψυχολόγοι. Ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να πάρουν μαζί τους τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Το Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης με ανακοίνωση του καλεί τους πολίτες να προσφέρουν σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα ανδρικά και γυναικεία, παπούτσια, οδοντόκρεμες , οδοντόβουρτσες, πετσέτες.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ! λόγω της φωτιάς στα κτήρια της Κνωσού υπάρχει μεγάλη και άμεση ανάγκη για τα παρακάτω είδη, σεντόνια, κουβερτες, μαξιλάρια, ρούχα ανδρικά και γυνακεία, παπούτσια, οδοντόκρεμες , οδοντόβουρτες, πετσέτες. Μπορείτε να τα φέρετε στο Πανεπιστημιακο Γυμναστήριο στις Βούτες. Εκεί θα φιλοξενηθουν προσωρινά τα παιδιά από τις φοιτητικές εστίες».

Η απογευματινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την φωτιά:

«Για κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης, επί της Λεωφόρου Κνωσού, στο Ηράκλειο Κρήτης, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας στις 07:50 σήμερα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στις κτιριακές εγκαταστάσεις. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 100 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 21 οχήματα και 3 Ε/Π. Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, έχουν τεθεί σε επιφυλακή και επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της. Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα».

Η εικόνα της κατάστασης

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, έπειτα από μάχη αρκετών ωρών από τους πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 8 το πρωί, στη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή ήταν αποπνικτική, ενώ ο καπνός ήταν ορατός από μακριά.

Στο σημείο επιχείρησαν 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο και δύο ελικόπτερα. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής ζήτησε προληπτικά τη συνδρομή και του ΕΚΑΒ. Οι ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο, καθώς υπάρχει ο φόβος αναζωπυρώσεων.

Πηγή:  iefimerida.gr