Βρίσκει τους 80 βουλευτές ο Ζόραν Ζάεφ; Διαψεύδει η αντιπολίτευση

Τον «μαγικό αριθμό» των 80 βουλευτών που χρειάζεται στη Βουλή για την αναθεώρηση του σκοπιανού συντάγματος φέρεται να βρήκε ο Ζόραν Ζάεφ, ανέφερε την Τετάρτη το βράδυ η Σερβική Ραδιοτηλεόραση, επικαλούμενη πληροφορίες από το σκοπιανό κανάλιALSAT-M.

Σύμφωνα μάλιστα με το αλβανόφωνο ΑLSAT-M 11 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO -DPMNE φέρονται να προσχώρησαν στο στρατόπεδο των συνταγματικών αλλαγών. Το κανάλι Τelma είχε αναφέρει ότι έξι βουλευτές του VMRO – DPMNE συζητούν με την κυβερνητική πλειοψηφία για συνταγματική αναθεώρηση.

________________________

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

Ωστόσο, Τις πληροφορίες  για την προχώρηση 11 βουλευτών του VMRO στις τάξεις της διέψευσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε βουλευτής μας να ψηφίσει αντίθετα στη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του VMRO. «Η θέση του VMRO απέναντι στη συμφωνία με την Ελλάδα δεν άλλαξε, και είναι καθαρή. Οι βουλευτές ξεκάθαρα δήλωσαν πως θα σεβαστούν την λαϊκή βούληση» διαβεβαίωσε.
——————————————–

Αισιόδοξος ότι θα επιτύχει τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή (άρα και την πλειοψηφία των 80 βουλευτών) εμφανίστηκε σε Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών, στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, την ώρα που άρχιζε η σχετική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης ψηφοφορίας στη σκοπιανή Βουλή, για να ξεκινήσει η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών, θεωρείται η ερχόμενη Τρίτη 16 Οκτωβρίου. Εάν τελικά η συνταγματική αναθεώρηση, στην ΠΓΔΜ θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατά την συνάντησή του στις ΗΠΑ με τον αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία δεν θα καταφέρει να επικυρωθεί στην ΠΓΔΜ, ενώ κατέθεσε και ένα εναλλακτικό σχέδιο που προκάλεσε τη δυσφορία του Μαξίμου.

Πηγή: skai.gr