Νέα Υόρκη.- Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής ομόφωνα συμφώνησε να δοθεί δωρεά 5.000 δολαρίων στην 13χρονη κόρη του νέου, ελληνικής καταγωγής, Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών από την αλβανική αστυνομία, στις 28 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής, κ. Νικόλας Γκατζογιάννης (Nicholas Gage), «ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα κατά τους εορτασμούς της Ημέρας του ΟΧΙ στη Βόρειο Ηπειρο ήταν τραγικός και μία έρευνα με διαφάνεια πρέπει να διεξαχθεί για να διαπιστωθεί τι συνέβη».

«Αλλά πρέπει να σκεφτούμε την νεαρή κόρη που άφησε πίσω και να προσπαθήσουμε να την βοηθήσουμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Γκατζογιάννης (Γκέιτζ) επεσήμανε ότι θα πάει στα Ιωάννινα αργότερα αυτό τον μήνα για να παραδώσει την δωρεά στο νεαρό κορίτσι, την Βασιλική Κατσίφα, και την γιαγιά της που βοηθά στην ανατροφή της από το διαζύγιο των γονιών της αρκετά χρόνια πριν.

«Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε περισσότερα χρήματα για τη νεαρή Βασιλική στο μέλλον και απευθύνουμε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να της παράσχει τη δυνατότητα για ελεύθερη είσοδο σε δημόσιο πανεπιστήμιο όταν τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της», είπε ο κ. Γκατζογιάννης.

 

Πηγή: ekirikas.com

 

Print Friendly, PDF & Email