Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας μας υποχρέωσε αλλά δεν μας είπε πόσα μας χρέωσε

«Χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης» του λαού χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προσπάθεια του πρωθυπουργού να παρουσιάσει ως καινούργια αρχή για την κυβέρνηση τα μέτρα που έχει λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες εκατό ημέρες μετά την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως δυστυχώς για την χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην εξουσία από το 2015, προσθέτοντας ότι παρά τους ισχυρισμούς για μετα-μνημονιακή αναγέννηση ο Αλέξη Τσίπρας έχει αποδειχτεί «ο μακροβιότερος και ο συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός».

Μιλώντας σε τελετή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως οι Έλληνες γνωρίζουν τις συνέπειες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι υποτιμά την αντίληψη των πολιτών διότι αγωνιά για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών.

«Πράγματι, ο χρόνος μετράει αλλιώς. Μόνο που μετράει πλέον αντίστροφα», είπε, προσθέτοντας ότι στην πράξη ο κ. Τσίπρας «μας υποχρέωσε αλλά δεν μας είπε τελικά πόσα μας χρέωσε».

Υπό την σκιά της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στην Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι διέλυσε την μεσαία τάξη, παγίδευσε την χώρα σε υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους και συνάμα δεν έχει καταφέρει να πείσει τις αγορές παρά την λήξη του προγράμματος.

Αυτά τα δεδομένα, υποστήριξε, διαλύουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια και περί νέας εποχής.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πολιτική επιδομάτων που έχει υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί, ούτε είναι δυνατόν να επιτευχθούν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα με αποσπασματικές κινήσεις.

«Η χώρα χρειάζεται μια δημιουργική αναγέννηση. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που ξέρει πού θέλει να πάει και πώς θα πάει εκεί», είπε.

Πηγή:.skai.gr