Πρόκριση-έπος του Ολυμπιακού κόντρα στη Μίλαν με 3-1

Αυτή η πρόκριση είναι στο μυαλό κάτι θρυλικό! Η… λάβα του Γ. Καραϊσκάκης «έλιωσε» την αντίσταση της Μίλαν και με περιφανή θρίαμβο 3-1 ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους «32» του Europa League.

Οι Ροσονέρι των επτά Champions League (Κυπέλλων Πρωταθλητριών) μπορούσαν να επικυρώσουν εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης ακόμη κι αν έχαναν με ένα γκολ διαφορά, όμως έπεσαν στο καναβάτσο από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα των Ερυθρόλευκων. Επική πρόκριση σε μία νύχτα μαγική στο Φάληρο για τον Ολυμπιακό, τη μοναδική ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει στα ευρωπαϊκά κύπελλα και μετά την Πρωτοχρονιά.
Οι Πειρταιώτες ήθελαν νίκη με 2-0, με 3-1 ή με διαφορά τριών τερμάτων για να υπερισχύσουν στην ισοβαθμία με τη Μίλαν στους 10 πόντους στον 6ο όμιλο του Europa League. Πολλοί μίλησαν για «θαύμα». Οι παίκτες του Μαρτίνς όμως απόψε είχαν άλλη άποψη.

Το πίστεψαν από το πρώτο λεπτό. Από την πρώτη επαφή με την μπάλα. Από την σέντρα. Φαινόταν στη διάθεση, στον τρόπο που κινούνταν στο γήπεδο. Τα έδωσαν όλα. Ήξεραν ότι μόνο έτσι θα πετύχουν τον στόχο του. Κόντρα σε όλους όσους αμφέβαλαν. Με πολύ ωραία μπάλα, με εξαιρετική τακτική προσέγγιση. Με τύχη που τόσο τους είχε λείψει φέτος (στο αυτογκόλ του Ζαπατά). Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Ερυθρόλευκους θριαμβευτές. Τους βρήκε στους 10 βαθμούς και με το δεύτερο εισιτήριο για τους «32» ανά χείρας.

Σπουδαία εμφάνιση από όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες του Μαρτίνς, από τον εξαιρετικό Ζοσέ Σα, τον Φορτούνη, τον Κούτρη, τον Γκιγιέρμε. Όλοι έκαναν κατάθεση ερυθρόλευκης ψυχής στο χορτάρι και δικαίωσαν κάθε έναν από τους φίλους τους που βρέθηκαν στις κερκίδες του Καραϊσκάκης φωνάζοντας από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Το τελικό σφύριγμα τους βρήκε θεατές σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές στιγμές της ομάδας!

Ο Γκερέρο βρέθηκε σε θέση βολής στα πρώτα δευτερόλεπτα τους ματς μετά από μακρινή μπαλιά του Σισέ, με τον εξερχόμενο Ρέινα να απομακρύνει με το πόδι. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν πλήρως προσηλωμένοι στο πλάνο του προπονητή τους. Με «όπλο» τη θέληση, εκεί που και το αδύνατο γίνεται δυνατό. Η Μίλαν έδειχνε μπλοκαρισμένη, αποδιοργανωμένη. Η ποιότητά της όμως είναι τέτοια που της επέτρεψε να ισορροπήσει το παιχνίδι λίγο αργότερα, με τον Σα να δηλώνει «παρών» σε προσπάθειες των Ιγκουαϊν (18′), Ζαπάτα (19′) και Κουτρόνε (21′).

Λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Γκιγιέρμε μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Ρέινα, έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (0-0), τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, τη Μίλαν να κάνει μέχρι και… καθυστερήσεις, όμως να είναι ικανή για τη ζημιά σε οποιαδήποτε φάση. Στην επανάληψη, το ματς πήρε «φωτιά»…

Στο 60ο λεπτό ο Σισέ πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Στο 69′ ο Ζαπάτα προσπάθησε να απομακρύνει το σουτ του εξαιρετικού Γκιγιέρμε με τρόπο τέτοιο που «κρέμασε» τον Ρέινα κάνοντας το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Οι Ροσονέρι αντέδρασαν άμεσα, μειώνοντας σε 2-1 με κεφαλιά του Ζαπάτα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσαλχάνογλου. Το «θρύλε βάλε κι άλλο γκολ» κόπασε για μερικά δευτερόλεπτα. Εξάλλου οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Αμπάτε έκανε το πέναλτι στον Τοροσίδη ο οποίος ετοιμαζόταν για την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση. Έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, έστειλε τον Ρέινα στην άλλη γωνία και «έγραψε» το τελικό 3-1!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΙΛΑΝ 3-1

Γκολ: 60′ Σισέ, 69′ αυτ. Σαπάτα, 81′ πεν. Φορτούνης – 72′ Σαπάτα

Κίτρινες: 41′ Κούτρης, 44′ Σισέ / 13′ Τσαλχάνογλου, 42′ Μπακαγιόκο, 54′ Ρέινα, 80′ Αμπάτε

Κόκκινες: –

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Μπενουά Μπαστιέν

Βοηθοί: Χικάμ Ζακράμι, Φρεντερίκ Χακέτ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Σα – Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης – Γκιγέρμε, Καμαρά (79’ Τοροσίδης) – Φετφατζίδης (69’ Νάτχο), Φορτούνης, Ποντένσε (85’ Μπουχαλάκης) – Γκερέρο.

Μίλαν: Ρέινα – Καλάμπρια, Αμπάτε, Ζαπάτα, Ροντρίγκες (85’ Χαλίλοβιτς) – Κεσί, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου – Καστιγέχο, Ιγκουαΐν, Κουτρόνε (78’ Λαξάλτ).

πηγή:in.gr