Μέλη της Φιλοπτώχου πρόσφεραν δώρα σε αστέγους στην περιοχή του Penn Station στο Μανχάταν

 

Νέα Υόρκη.- Με τεράστια χαμόγελα να διαγράφονται στα πρόσωπά τους, τα μάτια τους κάποιες φορές να δακρύζουν και άλλες να χαμηλώνουν από ντροπή και τα χείλη τους να ψελλίζουν συνεχώς “God bless you”, δεκάδες άστεγοι συνάνθρωποί μας στην περιοχή του Penn Station στο Μανχάτταν, εκτός και εντός του σιδηροδρομικού σταθμού και του μετρό, αλλά και στους δρόμους της πόλης, δέχθηκαν την περασμένη Τρίτη τα δώρα που τους προσέφεραν οι κυρίες της Εθνικής Φιλοπτώχου στο πλαίσιο του “Feed the Hungry Run” και στο πνεύμα των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.  

Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Εθνικής Φιλοπτώχου που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015, λίγο μετά την ανάληψη της προεδρίας από τη δικαστή Μαρίας Λογοθέτη και την πρόσκλησή της να προσφερθούν μέχρι και το διετές συνέδριο στο Νάσβιλ του Τενεσί, το καλοκαίρι του 2016, διακόσιες πενήντα χιλιάδες μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που υποσιτίζονται.

Ετσι, κάθε τελευταία Τρίτη του μήνα μια διαφορετική Φιλόπτωχος από τη Νέα Υόρκη, το Κοννέκτικατ αλλά και τη Νέα Ιερσέη, με τη βοήθεια του γραφείου και του Εθνικού Συμβουλίου της Εθνικής Φιλοπτώχου στη Νέα Υόρκη, συγκεντρώνονται στην 33η οδό, μεταξύ της 7ης και 8ης λεωφόρου, ακριβώς απέναντι από τον σταθμό “Πενσυλβανία” και το Madison Square Garden και προσφέρουν στους άστεγους της περιοχής ένα πιάτο ζεστό φαγητό, ένα πλήρες γεύμα, ρούχα και είδη υγιεινής.

Εξάλλου, κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα την ίδια περιοχή επισκέπτεται η Φιλόπτωχος της Αγίας Τριάδας του Νιου Ροσέλ, η πρωτοβουλία της οποίας αποτέλεσε και έναυσμα για την κινητοποίηση όλων των τμημάτων της Φιλοπτώχου στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια.

Η τελευταία εξόρμηση για το 2018 έγινε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και παρά το τσουχτερό κρύο η πρόεδρος Μαρία Λογοθέτη, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, Τζένιφερ Κωνσταντίνου, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ευθαλία Κατού, Μαρίτσα Πρίτσου, Ελένη Ψαρά, Μαρία Σκιαδά και Γεωργία Βλίτα, η οποία είναι και η συντονίστρια του προγράμματος, μαζί και με το προσωπικό των γραφείων της Εθνικής Φιλοπτώχου στη Νέα Υόρκη ήταν εκεί και για περίπου τρεις ώρες ετοίμαζαν τα πακέτα με το ζεστό φαγητό και τα σακίδια που περιελάμβαναν χειροποίητες πλεκτές κουβέρτες, κασκόλ και γάντια για να μπορέσουν οι άστεγοι να αντιμετωπίσουν -όσο είναι δυνατό- το κρύο. Στη συνέχεια, χωρίζονταν σε ομάδες και έσπευδαν να προσφέρουν τα δώρα αυτά στους συνανθρώπους μας που ζουν στους δρόμους της Νέας Υόρκης, λέγοντας πως αυτό είναι το έργο της Φιλοπτώχου. Συνομιλούσαν μαζί τους και δέχονταν τις ευχαριστίες τους μαζί με τις ευχές να τους έχει καλά ο Θεός, όπως και ευχές για Καλά Χριστούγεννα.

Μαζί τους την περασμένη Τρίτη ήταν ο π. Νίκολας Καζάριαν, προϊστάμενος του Αγίου Σπυρίδωνος στο Ουάσιγκτον Χάιτς και ενορίτες της κοινότητας, καθώς και η Μαίρη Ιατρού Δήμα, μέλος του συμβουλίου της  Φιλοπτώχου της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και η Αντρέα Νίκολας, πρόεδρος της Φιλοπτώχου του Αγίου Νικολάου στο West Babylon, που ετοιμάζει και προσφέρει κάθε μήνα τα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα.

Στόχος του προγράμματος είναι τώρα να φτάσουν το 1,5 εκατομμύριο τα γεύματα μέχρι το επόμενο συνέδριο της Εθνικής Φιλοπτώχου το 2020 όπου θα τιμηθούν το τμήμα που θα προσφέρει το γεύμα με το οποίο θα επιτευχθεί ο στόχος, καθώς και τα τμήματα από κάθε Μητροπολιτική Φιλόπτωχο που θα προσφέρουν τα περισσότερα γεύματα.

πηγή:Greeknewsonline.gr

Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Φωτογραφία: Δημήτρης Πανάγος