Τι λέει το ελληνικό Προξενείο για το φάκελο με τον αμίαντο

Καμπέρα.- Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη σε προξενεία και πρεσβείες της Μελβούρνης, της Καμπέρας και του Σίδνεϊ τα οποία έλαβαν ύποπτους φακέλους που στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι περιείχαν σκόνη αμιάντου. Για τη διακίνηση επικίνδυνου υλικού μέσω ταχυδρομείου οι Αρχές συνέλαβαν χθες και άσκησαν ποινική δίωξη στον 48χρονο Savas Avan από το Shepparton.

Παρά το γεγονός ότι στάθηκε αδύνατο λόγω περιορισμένου χρόνου, μιας και η εφημερίδα μας βρισκόταν ήδη στο τυπογραφείο, να μιλήσουμε την Τετάρτη με εκπρόσωπο του προξενείου, αυτό στάθηκε δυνατό σήμερα.

«Πήραμε και εμείς όπως όλα τα υπόλοιπα προξενεία εδώ, έναν φάκελο ο οποίος έγραφε απ’ έξω ότι προερχόταν από το Shepparton, τίποτε άλλο, και απευθυνόταν στο προξενείο» μας είπε η αξιωματούχος του Ελληνικού προξενείου Γεωργία Μπότσιου η οποία και αναπληρώνει τον Πρόξενο κ. Δημήτρη Μιχαλόπουλο που κάνει χρήση της ετήσιας αδείας του.

«Ο φάκελος αυτός ήταν εμφανές ότι δεν είχε έγγραφα μέσα. Τον ανοίξαμε και μας φάνηκε ύποπτος. Τον τοποθετήσαμε αμέσως σε αεροστεγή πλαστική σακούλα, τον κλείσαμε αεροστεγώς και τον βάλαμε σε σίγουρο μέρος» είπε η κ. Μπότσιου προθέτοντας ότι ήταν αυτή με έναν ακόμα υπάλληλο που άνοιξαν τον ύποπτο φάκελο.

«Όταν μετά μας πληροφόρησε το προξενικό σώμα εδώ αμέσως ειδοποιήσαμε τις αρχές και ήρθαν και παραλάβανε τον φάκελο, βάσει των πρωτοκόλλων τους. Το προξενείο δεν εκκενώθηκε αμέσως, ήταν έτσι και αλλιώς άδειο από κόσμο γιατί το συμβάν συνέβη εκτός ωρών εξυπηρέτησης του κοινού. Οι περισσότεροι υπάλληλοι έφυγαν και έμειναν μόνο οι υπάλληλοι ασφαλείας του προξενείου έως ότου ο ύποπτος φάκελος φύγει από το προξενείο».

Η κ. Μπότσιου μας διαβεβαίωσε ότι όλοι είναι καλά και ότι το Προξενείο συνεχίζει την λειτουργία του κανονικά. Δεν σταματήσαμε καθόλου τη λειτουργία του Προξενείου. Επίσης δράττομαι και της ευκαιρίας να ευχηθώ τα χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους» κατέληξε η κ. Μπότσιου.