Ολυμπιακός: Γκολ με κεφαλιά 2-1 τον ΠΑΣ, Ασυγκράτητος ο ΠΑΟΚ

ΒαθμολογίαΕΛΛΑΔΑ: Super League
Αγωνιστική ημέρα: 17
19.01. 19:30ΠΑΟΚΠανιώνιος 3 : 0
19.01. 19:00Απόλλων ΣμύρνηςΛεβαδειακός0 : 0
19.01. 17:15ΠΑΣ ΓιάννιναΟλυμπιακός Πειραιώς1 : 2

Ολυμπιακός: Γκολ με κεφαλιά για Λάζαρο μετά από 11 χρόνια

Μπορεί ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος να σκόραρε για ένατη φορά με κεφαλιά στην επαγγελματική του καριέρα, ωστόσο στα Γιάννενα ήταν μόλις το τρίτο του στην Super League με τον τρόπο αυτό!

Μάλιστα το αμέσως προηγούμενο στην καριέρα του σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα, ήταν πριν από 11 και πλέον χρόνια! Στις 28 Οκτωβρίου 2007 είχε μπει αλλαγή στον αγώνα ΠΑΟΚ – Απόλλων Καλαμαριάς και είχε σκοράρει με κεφαλιά στο 70ο λεπτό. Από τότε πέτυχε 30 γκολ με το πόδι, μέχρι το σημερινό στους «Ζωσιμάδες».

Το άλλο γκολ με κεφαλιά είναι πέντε μήνες νωρίτερα από εκείνο, στις 13 Μαΐου 2007, στο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-0.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει βάλει ακόμα τρία γκολ στο Κύπελλο και τρία στο Europa League με το κεφάλι.

Το ματς

Το σκηνικό ήταν αναμενόμενο στο ξεκίνημα του αγώνα. Ακολουθώντας την πετυχημένη της Βοιωτίας (1-0 τον Λεβαδειακό στο 7’), ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων με στόχο ένα πολύ γρήγορο γκολ, που θα του έκανε πιο δύσκολο το έργο. Θα έβγαζε από πάνω του την πίεση και θα «άνοιγε» τους γηπεδούχους. Μετά το πεντάλεπτο… ζέσταμα, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν να ανεβάζουν… στροφές και στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση με πολύ καλές αξιώσεις άνοιξαν το σκορ, έχοντας και την τύχη με το μέρος τους.
Ο Φορτούνης άδειασε Αποστολόπουλο-Μπουκουβάλα στο 8’, έκανε ωραία σέντρα και ο Απόστολος Σκόνδρας δεν αντέδρασε καλά με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Ηπειρωτών με το κεφάλι. Με κατά τίμημα πλήρωσε τους «ερυθρόλευκους» ο ΠΑΣ. Μετά το σωτήριο διώξιμο του Ομάρ (προ του Παμλίδη) στο παρά πέντε, ο Μπουχαλάκης δεν επενέβη τη στιγμή που έπρεπε, ο Γκιγέρμε λίγο μετά κράτησε ζωντανή την μπάλα στα καρέ της ομάδας του. Ο Νικολιάς που έπιασε σουτ από κάπως πλάγια θέση, είδε τον Βούκοβιτς να μην βάζει σωστά τα πόδιά του και να πετυχαίνει αυτογκόλ. Ακόμη ένα στη σεζόν.

Μετά από αυτό το σημείο, ο ΠΑΣ πήρε αυτοπεποίθηση και βλέποντας τον Ολυμπιακό να χάνει τη συγκέντρωσή του για ένα μικρό διάστημα και να έχει αργές αντιδράσεις στο κέντρο, λίγο έλειψε να τον πληγώσει κι άλλο. Χτυπώντας στην κόντρα επίθεση με Νικολιά και Κριζμάν, που έβγαιναν πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση, γνωρίζοντας ότι ο Μπουχαλάκης, ο οποίος δεν τα πήγε καλά στο ανασταλτικό κομμάτι, κουβάλαγε και κίτρινη από το 23ο λεπτό. Κάπως έτσι (παίζοντας, δηλαδή, γρήγορα) ο Παμλίδης «κλώτσησε» το 2-1, μετά το γύρισμα του Κροάτη, αφού δεν… συγχρονίστηκε καλά και έπιασε… τζούφιο σουτ.

Αφού ο ΠΑΣ δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό του διάστημα, ο Ολυμπιακός άρχισε και πάλι να ελέγχει τον ρυθμό και να ρολάρει επιθετικά, ενώ λίγο πριν μπει και το δεύτερο τέρμα των Πειραιωτών (αφού ενδιάμεσα απείλησε με κεφαλιά ο Φορτούνης) η κατοχή είχε φτάσει η κατοχή στο 73%-27% υπέρ τους. Με κάπως παρόμοιο πλάνο επίθεσης, έκανε και το δεύτερό του «χτύπημα» η ομάδα του Μαρτίνς, ο Ποντένσε πλαγιοκόπησε από τα δεξιά και έκανε ωραία σέντρα για τον Χριστοδουλόπουλο που νίκησε (37’) με κεφαλιά τον Βελλίδη. Λίγα λεπτά (43’) μετά ο διεθνής άσος νικήθηκε από τον Βελλίδη με πλασέ από κάπως πλάγια θέση.

Πηγή: sport-fm.gr

Κάθε αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ όλο και πιο κοντά στον τίτλο

Με ένα υπέροχο γκολ ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ άνοιξε τον δρόμο για την 15η νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και μετά από την συμφωνία του για ανανέωση του συμβολαίου του, υπέγραψε με ένα πανέμορφο γκολ την επικράτηση του Δικεφάλου του Βορρά απέναντι στον Πανιώνιο, ενώ κέρδισε και την αποβολή (δεύτερη κίτρινη )του Μακρύλλου στο 41’ .

Το έργο του πρωτοπόρου, έγινε πολύ πιο εύκολο από τη στιγμή που ο αντίπαλος έμεινε με δέκα και στο τέλος του πρώτου μέρους ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, έβαλε τη δική του πινελιά, μετά την ωραία προσπάθεια του Ελ Καντουρί με ωραίο διαγώνιο σουτ, σε μια φάση ωστόσο που και ο Κότνικ φέρει ευθύνη. Σε ρυθμό ρελαντί ο πρωτοπόρος της Super League στην επανάληψη, σκόραρε στο 69’ με τον Σάκχοφ για το 3-0, σε μια φάση που η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Μανοϊλοβιτς, αφού ο Κότνικ είχε αντικατασταθεί στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού.

Πάντα στους οκτώ βαθμούς από τον2ο Ολυμπιακό το προβάδισμα του ΠΑΟΚ, αφού έχει 44 πόντους, έναντι των Πειραιωτών. Ντεμπούτο στην Super League για τον Λευτέρη Λύρατζη που αντικατέστησε τον Βιεϊρίνια. Το 8 στα 8 στην έδρα του έκανε ο Δικέφαλος του Βορρά.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με τον Καντουρί να παίρνει θέση πίσω από τον Άκπομ και τον Βιεϊρίνια να καλύπτει το κενό του τιμωρημένου Μάτος, ενώ αριστερά έπαιξε ο Τόσκα. Ο Πανιώνιος θέλοντας να καλύψει καλά τη μεσαία του γραμμή, κατέβηκε με ένα θεωρητικό 4-3-3, αλλά λόγω της πίεσης αυτό από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, έγινε 4-1-4-1.

Μόλις στο 5’ από στημένη φάση και ωραία εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ, ο Βιεϊρίνια έπιασε με τη μια το σουτ για να απομακρύνει δύσκολα ο Κότνικ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει το γρήγορο γκολ και τα κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ με μια προσωπική προσπάθεια του Ολλανδού που πήρε την μπάλα πέντε μέτρα πίσω από το ημικύκλιο της περιοχής, έκανε μια φοβερή ντρίπλα στον Σαταυρόπουλο και αφού προχώρησε, παρότι πιεζόταν ασφυκτικά, έκανε ένα ωραίο δεξί σουτ για ν’ ανοίξει το σκορ στο 11’.

Στο 16’ ο Ελ Καντουρί έβγαλε έξοχη πάσα στον Μαουρίσιο, που δεν πρόλαβε, αφού ο Κότνικ τον ανέκοψε (με τον πορτιέρε του Πανιωνίου να αποκτά πρόβλημα σε αυτή τη φάση που είχε σαν αποτέλεσμα την αντικατάσταση του στην ανάπαυλα). Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το ματς με εξαίρεση μια μικρή έξαρση του Πανιωνίου μετά τα μέσα του ημιχρόνου και με καλύτερη στιγμή ένα σουτ του Μακρύλλου που πέρασε έξω.

Οι Θεσσαλονικείς διαχειρίζονταν το γρήγορο προβάδισμα και στο 41’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για εκείνους με την αποβολή του Μακρύλλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος, ο Ελ Καντουρί, αφού πέρασε έξοχα τον Παπαγεωργίου από αριστερά έβγαλε σέντρα προς τα έξω και ο Βιεϊρίνια που ερχόταν με δύναμη έπιασε ένα σουτ που αιφνιδίασε τον Κότνικ για να γράψει το 2-0.

Ο Μανοϊλοβιτς αντικατέστησε αναγκαστικά τον Κότνικ που δεν μπορούσε να συνεχίσει, ο ΠΑΟΚ συνέχισε με το τέμπο που έπρεπε το ματς και απαλλαγμένος από το άγχος με το υπέρ του 2-0, άρχισε ν’ ανεβάζει στροφές. Στο 55’ ο Σάκχοφ, υποχρέωσε τον πορτιέρε του Πανιωνίου με κεφαλιά, σε φοβερή επέμβαση, μετά τη σέντρα του Β ιεϊρίνια, ενώ στο 63’ ο αρχηγός μοίρασε ωραία από δεξιά στον Άκπομ που δεν μπόρεσε όμως να κάνει τακουνάκι.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε και σε ένα 3ο γκολ στο 69ο λεπτό προς τέρψιν των περίπου 25.000 φίλων του που βρέθηκαν στις κερκίδες της Τούμπας, όταν ο Μαουρίσιο βρήκε μέσα στην περιοχή τον Σάκχοφ που ελίχθηκε ωραία, σούταρε με το δεξί, όχι τόσο καλά, όμως η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Μανοϊλοβιτς για το 3-0.

Τα highlights του τελευταίου 20λεπτου ήταν η αντικατάσταση του Βιεϊρίνια από τον 19χρονο Λύρατζη, αλλά και η εξαιρετική επέμβαση του Πασχαλάκη, σε φάουλ του Κούρντι στο 88’, για να παραμείνει το 3-0 και το +8 του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό.

Πηγή: sport-fm.gr