Μελβούρνη.- Έναν ιδιαίτερα ευφυή τρόπο βρήκε η Αλεξάνδρα Βακιτσίδου για να γιορτάσει σε λίγες ημέρες την ημέρα της Αυστραλίας, και να τιμήσει έτσι τη δεύτερη πατρίδα της.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, η Αλεξάνδρα, η οποία έλκει την καταγωγή της από τη Φλώρινα και μετανάστευσε στην Αυστραλία πριν από περίπου μισό αιώνα, θα ανοίξει τις πόρτες του σπιτιού της όπου θα υποδεχθεί ομογενείς αλλά και Αυστραλούς πολιτικούς για να γιορτάσουν «ελληνικά «την μέρα της Αυστραλίας.

Η Αλεξάνδρα περιμένει τους Αυστραλούς φίλους τους για να γιορτάσουν μαζί την Ημέρα της Αυστραλίας. Εδώ με τον πρώην πρωθυπουργό Jay Weatherill και τον πολιτειακό υπουργό τουρισμού David Ridgway

«Για μένα είναι σημαντικό να γιορτάζουμε όχι μόνο ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα, αλλά να εκφράζουμε όταν μας δίνεται η δυνατότητα, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας απέναντι στη δεύτερη πατρίδα μας, την Αυστραλία, που στα δύσκολα χρόνια μας πρόσφερε πολλά», λέει η κ. Αλεξάνδρα η οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υποδεχθεί στο σπίτι της μέλη της ομογένειας αλλά και Αυστραλούς πολιτικούς, ανάμεσα στους οποίους και ο πρώην πολιτειακός πρωθυπουργός Jay Weatherill, o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Peter Malinauskas, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Mark Butler και πολλοί ακόμα.

Όπως αποκαλύπτει η δραστήρια 68χρονη, παρότι η μέρα είναι αφιερωμένη στην Αυστραλία η ίδια σκοπεύει να μαγειρέψει ελληνικά για να δώσει σε όλους τους καλεσμένους της μια γεύση από τη δική της ελληνική κουζίνα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα πραγματοποιηθούν επίσης και διάφορες δραστηριότητες για τη συλλογή χρημάτων που πρόκειται να διατεθούν για την ενίσχυση της έρευνας του αντικαρκινικού κέντρου του νοσοκομείου Queen Elizabeth Hospital για την αντιμετώπιση της επάρατης νόσου.

«Είναι σημαντικό με τα δύο μας χέρια να βοηθάμε και να χειροκροτούμε και τις δύο μας πατρίδες», καταλήγει η ομογενής.

 

Πηγή:neoskosmos.com

Print Friendly, PDF & Email