Για κείνους που δεν κατάλαβαν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν το νόημα της ανάρτησης «Όταν η Ομογένεια της Αμερικής είχε φωνή και πένα», δύο μόνον μελισσο-κεντρίσματα…

 

 

Η Εκκλησία είναι ο φυσικός μπροστάρης των εθνικών Αγώνων. Όταν Ποιμεναρχείτε από ισχυρή προσωπικότητα, με κύρος και με εθνική συνείδηση, η αγρυπνία του απλώνεται πάνω από τα θρησκευτικά και πνευματικά του καθήκοντα, σκεπάζοντας και τα εθνικά θέματα.  Ενεργεί παν δυνατόν και προς πάσα κατεύθυνση, με έμπνευση και αποφασιστικότητα, για την ευόδωση των εθνικών στόχων του Έθνους, παραμένοντας ακομμάτιστος, πατριώτης και ηγέτης.

 

Το 1977, σε μήνυμά του ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κωνσταντίνος Καραμανλής, έγραφε προς τον Μπάμπη Μαρκέτο, με αφορμή την αποστρατεία του τελευταίου, από τον Εθνικό Κήρυκα: «<…οι Αγώνες σου συνέβαλαν σημαντικά στη διατήρηση των πνευματικών δεσμών μεταξύ της Ομογένειας της Αμερικής και της Ελλάδος και στην ενεργοποίηση της συμπαραστάσεως της Ομογένειας, σε όλες τις κρίσιμες στιγμές του Έθνους».

 

Τώρα ο κάθε ένας γνωρίζει, συγκρίνει και συμπεραίνει…

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.