¨Κόκκινο πανί” για τους Μακεδόνες έχουν γίνει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σέ όποιο σημείο της Ελλάδος και να εμφανίζονται γίνονται αντικείμενο αποδοκιμασιών. Τη φορά αυτή  στόχος αποδοκιμασιών έγινε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, κατά την παρουσία της σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου.

Ιδιαίτερα, ένταση επικράτησε εντός του χώρου της εκδήλωσης όταν μερίδα από τους παρευρισκόμενους αντέδρασε εντόνως για την παρουσία της, με αφορμή την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Το Μακεδονικό. Αυτά που ξέρετε να τα ξεχάσετε. Είμαστε Μακεδόνες» φώναζε μαινόμενος ένας από τους ανθρώπους που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση. Φώναξε εξαγριωμένος ένας εξ αυτών.
Ο πρόεδρος του Σωματείου επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα, σημειώνοντας πως χρειάζεται προσοχή και ηρεμία καθώς υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηριστούν οι Πόντιοι εθνικιστές.

«Σαφώς και έχουμε τις διαφωνίες μας, αλλά να μην χαρακτηριστούμε εθνικιστές οι Πόντιοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εν τέλει η βουλευτής, που κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της κατά την διάρκεια του περιστατικού αποχώρησε, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αποδοκιμάστηκε  πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Print Friendly, PDF & Email