Ολυμπιακός – Λάρισα 4-0, οι άλλοι αγώνες

Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι πως είναι η ομάδα που παίζει (με διαφορά μάλιστα) το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Και φροντίζει σε κάθε ματς να είναι και καλύτερος. Να βάζει νέα στοιχεία στο ρεπερτόριο, να δίνει μοναδικές παραστάσεις γεμάτες ποδοσφαιρική μαγεία. Οι πειραιώτες έδωσαν ένα νέο σόου και απέναντι στην Λάρισα επικρατώντας πολύ εύκολα με 4-0, έχοντας πολλές ακόμα ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ. Με ηγέτη τον τεράστιο Φορτούνη που πέτυχε τρία γκολ. Με τους «μαέστρους Νάτχο και Γκιγιέρμε να δίνουν τον ρυθμό και τις ασίστ. Με τον Γιώργο Μασούρα να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά με την φανέλα του Ολυμπιακού και με τον Ποντένσε να κάνει τα… κόλπα του.

Λίγη ώρα μετά τα όσα τραγελαφικά έγιναν στην Τούμπα με τα ανύπαρκτα πέναλτι που έδινε ο Φωτιάδης υπέρ του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός έδινε μια ηχηρή απάντηση για την δική του θεώρηση περί ποδοσφαίρου. Με τέσσερα γκολ, δοκάρι, ευκαιρίες, μαγικούς συνδυασμούς. Με ποδόσφαιρο το οποίο παραδέχονται όλοι οι αντίπαλοι του, ο ένας μετά τον άλλο.

Και τι δεν έκαναν οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη. Τα έκαναν όλα και μάλιστα έδειξαν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης πως ήταν αποφασισμένοι να πατήσουν το… γκάζι. Κι όταν ο Ολυμπιακός αποφασίζει να πατήσει «γκάζι» δεν μπορεί να τον σταματήσει καμιά ομάδα στην Ελλάδα. Κι ενώ στον αγωνιστικό χώρο οι ερυθρόλευκοι «κεντούσαν», στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου οι φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά εξέφραζαν τον θαυμασμό τους για την απόδοση του Ολυμπιακού.

«Έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό», τραγοουδούσαν οι οπαδοί των ερυθρόλευκων κι έχουν να λένε για την ποιότητα του θεάματος που παρακολούθησαν και στο παιχνίδι απέναντι στην Λάρισα. Και είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί πως οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν σε εντυπωσιακούς ρυθμούς. Με πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας, με ρυθμό και ένταση που δεν μπορούσαν ν’ ακολουθήσουν οι παίκτες της Λάρισας.

Και τι δεν είχε ο Ολυμπιακός στο ματς απέναντι στην θεσσαλική ομάδα. Ξεκινώντας το ματς μ’ ένα «σφυροκόπημα» της εστίας των Θεσσαλών με προφανή στόχο να πετύχουν το γρήγορο γκολ. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με εντυπωσιακό τρόπο όπως ακριβώς τους είχε ζητήσει ο προπονητής τους. Και ο Πέδρο Μαρτίνς είχε πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομάδας τους.

Χάθηκε η μπάλα στο πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να πετύχει τρία γκολ. Με καλή κυκλοφορία μπάλας και τον Νάτχο να δίνει εξαιρετική πάσα στον Μασούρα για το 1-0 μόλις στο όγδοο λεπτό. Τα πάντα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Πειραιά από την στιγμή που ο νεαρός εξτρέμ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή, με τον Ολυμπιακό να «κρύβει» την μπάλα. Γκιγιέρμε και Νάτχο έδιναν τον τόνο από τον άξονα, ο Φορτούνης έκανε άνω κάτω την άμυνα της Λάρισας και με δύο δικά του γκολ (15′ πέναλτι, 44′) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι ερυθρόλευκοι έστησαν έναν εντυπωσιακό ποδοσφαιρικό «καμβά» στο χορτάρι του Καραϊσκάκη και επιβεβαίωσαν με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, πως είναι με διαφορά η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Έχοντας κόντρα όλες τις… εξυγιαντικές δυνάμεις.

Δοκάρι του Μασούρα και τρίτο γκολ του Φορτούνη

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 3-0. Είχαν βέβαια κι άλλες ευκαιρίες οι ερυθρόλευκοι για να πετύχουν κι άλλα γκολ. Και το ίδιο έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μασούρα να έχει δοκάρι μετά από εξαιρετικό τακουνάκι του Γκιγιέρμε. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Φορτούνη στο 75′, με τον Ανδρούτσο να κάνει ωραία κάθετη πάσα και τον διεθνή μέσο να κάνει το 4-0.

Ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε και με την εμφάνιση του απέναντι στην Λάρισα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ότι είναι η ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και πως θα παλέψει μέχρι το τέλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μιράντα, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Νάτχο (61′ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Ποντένσε (50′ Λάζαρος), Μασούρας, Γκερέρο (65′ Χασάν).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπάλλας (84′ Λεοζίνιο), Μπαργκάν, Μιλισάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι, Γκόλιας, Σικαούκα (58′ Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα, Ζίφκοβιτς (46′ Ζίζιτς).

«Εγκληματική οργάνωση» στην Τούμπα (2-1)

 

Και κάπου εδώ… στριπτίζ. «Αποκάλυψη τώρα» που σφίξαν τα γάλατα και ο ΠΑΟΚ κινδύνευσε από το πουθενά να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Που είδε σε ένα απόγευμα από εκείνα που κανείς δεν το περίμενε να απειλείται η «προσπάθεια» ενάμιση έτους.

Τα πρωτοπαλίκαρα της Εξυγίανσης βγήκαν μπροστά. Δεν γίνονταν αλλιώς. Αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια. Δύο πέναλτι μαϊμού, το ένα χειρότερο από το άλλο από κάποιον διαιτητή Φωτιάδη. Και ποιος ξέρει; Ίσως να έδινε και τρίτο, αν ο πορτιέρο του ΠΑΣ ο πολύπειρος Βελλίδης δεν έχανε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του στο 87΄, στη φάση που ο Δικέφαλος του Βορρά βρήκε το πολυπόθητο γκολ της νίκης.

Η ιστορία έγραψε «ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1». Έγραψε την 16η φετινή νίκη της ομάδας του Λουτσέσκου που καλπάζει προς τον τίτλο. Η ιστορία έγραψε όμως και κάτι ακόμη. Ότι αυτοί οι άνθρωποι που ανέλαβαν την ΕΠΟ ήρθαν να… μας γλιτώσουν από τους προηγούμενους. Από εκείνους που επί σειρά ετών γράφονταν και αποκαλούνταν «εγκληματική οργάνωση» από τα ΜΜΕ. Αν δεν ήμασταν στην περίφημη εποχή της Εξυγίανσης; Αν δεν ήμασταν σίγουροι ότι τα πράγματα άλλαξαν θα ορκιζόμασταν ότι μια μηχανή του χρόνου κρύβεται πίσω από όλα. Εκείνη που έφερε την «Εγκληματική οργάνωση στην Τούμπα».

Το… πρώτο αίμα

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχοντας ως δεδομένες τις απουσίες των Βιερίνια και Σάκχοφ, τιμωρημένοι, έδωσε την ευκαιρία στους Γιαννούλη και Μίσιτς να ξεκινήσουν βασικοί στην αρχική ενδεκάδα. Επίσης ξεκούρασε τους Ζαμπά και Ελ Καντουρί καθώς ακολουθούν τα παιχνίδια με ΑΕΚ, Πανιώνιο και Ολυμπιακό. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, στην άμυνα οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλης. Στο κέντρο οι Μαουρίσιο και Μίσιτς, σις πτέρυγες οι Λημνιός και Μπίσεσβαρ, στον άξονα ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Ακπομ.

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας της ομάδα του σε σχηματισμό 3-5-2, με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι τρεις ήταν οι Σκόνδρας, Ευαγγέλου και Λίλα. Στα χαφ οι Γιάκος, Σιόντης και Βινταλ, Στα πλάγια οι Σεργκεσβίλι και Μπουκουβάλας και μπροστά τους οι Μάνος και Κριζμάν.

Ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειξε πως ήθελε να τελειώσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο προκειμένου στη συνέχεια να κατεβάσει ρυθμούς λόγω ΑΕΚ. Παρότι είχε την κατοχή της μπάλας που έφτασε μέχρι και 84%, ευκαιρίες για γκολ, όμως δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ περίμενε τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο με ένα πολυπρόσωπο κέντρο χωρίς όμως να του δώσει την ευκαιρία να κοντρολάρει τον ρυθμό του ΠΑΟΚ. Οι Ασπρόμαυροι είχαν καταφέρει να βρουν τους διαδρόμους και από τις πτέρυγες να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες.

Η πρώτη καλή στιγμή χάθηκε στο 8′ με τον Γιαννούλη από τα αριστερά να βγάζει την σέντρα και τον Άκπομ να παίρνει την κεφαλιά. Ο Μάρκος Βελλίδης όμως έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά. Μετά από ωραία ενέργεια του Λημνιού, πάτησε περιοχή και πριν η μπάλα φτάσει στα πόδια του Άκπομ ο Βελλίδη με τα πόδια την έδιωξε. Ο Δικέφαλος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ που θα τον βοηθούσε να διαχειριστή διαφορετικά την αναμέτρηση.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε στο 21ο λεπτό. Ο Γιαννούλης από τα αριστερά έκανε μια παράλληλη μπαλιά προς το ύψος του πέναλτι. Εκεί πετάχτηκε ο Μίσιτς που όμως σούταρε έξω από καλή θέση.

Μέχρι να έρθει το πρώτο “χτύπημα” απο τον Φωτιάδη όταν την ανατροπή του Ακπόμ έξω απο την περιοχή την μετέτρεψε σε πέναλτι. Ο Πέλκας ευστόχησε με τον Βελλίδη να μένει όρθιος και έτσι… εξυγιαντικά ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα.

Η γκολάρα του Μάνου που ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ στο 49ο λεπτό όμως ο Βελλίδης μπλόκαρε τη μπάλα. Κόντρα στη ροή του αγώνα και στην πρώτη επίθεση του ΠΑΣ στα καρέ του ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 52′ Μετά από πανέμορφη μπαλιά του Μπουκουβάλα, ο Μάνος βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και με υποδειγματικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Δικεφάλου. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή της αναμέτρησης για οφσάιντ του Μάνου στο ξεκίνημα της φάσης με το ριπλέι να τους δικαιώνει. Μια πολύ δύσκολη φάση καθώς ο Μάνος ήταν ελάχιστα μπροστά από το παίκτη του ΠΑΟΚ.

Δεύτερη… εξυγίανση και τελικά… Βελλίδης

Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση και προσπάθησε και πάλι να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα είχε τις ευκαιρίες για να το κάνει όμως έπεσε πάνω στον Βελλίδη, αλλά και στην αστοχία των ποδοσφαιριστών του. Στο 62′ ο Λημνιός με σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Μαουρίσιο όμως το σουτ του Βραζιλιάνου από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ.
Στο 70′ ο Γιαννούλης πέρασε την μπάλα προς τον Άκπομ ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε και το πλασέ με το οποίο έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Βελλίδη. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σφιντέρβσκι από τα αριστερά έκανε την την παράλληλη μπαλιά προς τον Άκπομ που έβαλε την προβολή αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας βρει τα δύσκολα είδε την… εξυγίανση να τον σπρώχνει και πάλι. Πως; Μα και πάλι με πέναλτι. Ο Φωτιάδης είδε την νέα βουτιά του Ακπομ και έδωσε το, ανύπαρκτο βεβαίως, πέναλτι. Ο Ακπόμ το εκτέλεσε αλλά… σημάδεψε τον Βελλίδη χάνοντας την ευκαιρία για το 2-1.
Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν μπροστά στο φάσμα της απώλειας δύο πολυτιμων βαθμών με τον Βελλίδη τελικά να ήταν αυτός που έδωσε την λύση. Και αυτό γιατί στο εύκολο γύρισμα που έγινε μέσα στην περιοχή έκανε τραγικό λάθος χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του και στρώνοντας την στον Σβιντέρσκι που σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-1.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς (74′ Ελ Καντουρί), Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός (68′ Σφιντέρσκι) , Μπίσεσβαρ (59′ Ζαμπά), Ακπομ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Λίλα, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Σιόντης, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ (74′ Παντελιτς), Γιάκος, Κριζμάν (85′ Παμλίδης), Μάνος.

 

Μεγάλο «διπλό» του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο

Ο Δώνης επανέφερε στην ενδεκάδα τους Χατζηγιοβάνη, Κάτσε και Κολοβέτσιο, έπαιξε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και ήταν ξεκάθαρο πως επιθυμούσε να βρει κενούς χώρους σε κόντρα επιθέσεις ώστε να σκοράρει. O Διούδης ήταν στα γκολπόστ, οι Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης στην άμυνα, δεξιά την πλευρά ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Ινσούα, αμυντικοί μέσοι οι Κάτσε και Κουρμπέλης, δεξί εξτρέμ ο Μπουζούκης, αριστερό ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο Παναιτωλικός με το γνωστό 4-2-3-1, με τον Κυριακίδη στο τέρμα, Μαρινάκη, Μαλή, Αργκους και Αμαράλ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, Λουσέρο και Ντίας αμυντικούς μέσους, Μανά δεξιά, Μπαρμπόσα αριστερά και τον Μάζουρεκ πίσω από τον προωθημένο Μπαϊροβιτς.

Ευκαιρία από Μακέντα, κατοχή από Παναιτωλικό

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο δυνατά και λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Παναιτωλικό, όταν ο Μακέντα μόλις στο 3′ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό και η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Παναιτωλικός από ‘κει και έπειτα ήταν η ομάδα που κρατούσε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του, που προσπαθούσε να μπει στην περιοχή του Διούδη με προϋποθέσεις και δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκο να κρατήσει μπάλα και να γίνει απειλητικός.

Η μοναδική φορά που απείλησε, ωστόσο, ήταν στο 28’ κι αυτή από στημένη μπάλα, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Μαλής έκανε γυριστή κεφαλιά με τον Διούδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Συνεργασία των τριών και γκολάρα Παναθηναϊκού

Αρκούσε μία στιγμή για να συνεργαστούν οι τρεις πιο απειλητικοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και να ανοίξει το σκορ το τριφύλλι. Στο 32′ έπειτα από ένα πλάγιο του Ινσούα προς τον Χατζηγιοβάνη, ο μικρός πήγε να χάσει την μπάλα, αλλά σηκώθηκε, την κέρδισε ξανά και έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Μακέντα. Ο Ιταλός μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, είδε την κίνηση του Μπουζούκη, του πέρασε την μπάλα και αυτός σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα.

Ένα γκολ που έφερε ξέσπασμα απ’ όλους, αφού όλοι έσπευσαν στον πάγκο και έγιναν ένα κουβάρι, δείχνοντας τη μεγάλη πίεση που υπήρχε σε όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε ορθώς για οφσάιντ που δόθηκε λανθασμένα στον Μαρινάκη, ο οποίος έβγαινε τετ α τετ με τον Διούδη.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να μην κινδυνεύει, αφού η αμυντική του λειτουργία ήταν εξαιρετική απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που δεν μπόρεσε στο πρώτο ημίχρονο να γίνει απειλητικός.

Κόκκινη ο Κάτσε, με δέκα ο Παναθηναϊκός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να έχει και πάλι την μπάλα στην κατοχή του και τον Παναθηναϊκό να οπισθοχωρεί από το ξεκίνημα. Μάλιστα, ο Δώνης σηκώθηκε από τον πάγκο του προκειμένου να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες του και να τους φωνάξει να βγουν πιο μπροστά ώστε να μην επιτρέπουν στους γηπεδούχους να γυρίζουν με ευκολία την μπάλα και να φτάνουν στην περιοχή.

Τα πράγματα έγιναν δύσκολα για την ομάδα του Δώνη πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος. Μόλις 13 λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κάτσε σε μια προσπάθειά του να κόψει αντίπαλο έξω από την περιοχή, τον έριξε στο έδαφος, με τον διαιτητή Βρέσκα να του βγάζει δεύτερη κίτρινη κάρτα έπειτα από… προτροπή των παικτών του Παναιτωλικού. Ο διαιτητής αρχικά έδειξε πως δεν θα αποβάλλει τον Αλβανό χαφ, αλλά όταν του το ζήτησαν οι γηπεδούχοι, φώναξε κοντά του τον Κάτσε και του έδειξε – υπερβολική – δεύτερη κίτρινη, με αποτέλεσμα να αφήσει τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες για το τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης.

Άριστος αμυντικά, μάγκικη νίκη

Θα περίμενε κανείς πως η αποβολή του Κάτσε θα έφερνε πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό, αλλά κάπου εκεί εμφανίστηκαν η ψυχή των ποδοσφαιριστών και η απόδειξη της μεγάλης προπονητικής ικανότητας του Γιώργου Δώνη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο και βλέποντας πως βγήκε ένας από τους κορυφαίους του παίκτες, φρόντισε να διαφυλάξει αυτό το 1-0.

Έβαλε τον Δώνη αντί του Μακέντα, φέρνοντας τον Χατζηγιοβάνη στην κορυφή της επίθεσης, λίγο αργότερα έδωσε φρεσκάδα με την είσοδο του Καμπετσή, ενώ στο φινάλε δε δίστασε να παίξει ακόμα και με έξι παίκτες στην άμυνα, βάζοντας και τον Παντελάκη. Αποτέλεσμα; Ο Παναιτωλικός με παίκτη παραπάνω δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία φάση για γκολ. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να σημειώσει δεύτερο τέρμα στο 86′ με τον Καμπετσή να μην τελειώνει καλά το τετ α τετ το οποίο δημιούργησε ο ίδιος.

Το 1-0 με το γκολ του Μπουζούκη έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στις νίκες μετά από τρία ματς στο πρωτάθλημα και να μένει μόνος στην πέμπτη θέση, περιμένοντας και τα αυριανά αποτελέσματα.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης (71′ Λιάβας), Μαλής, Αργκους, Αμαράλ, Λουσέρο, Ντίας, Μπαρμπόσα, Μάζουρεκ, Μανά (64′ Γκούγκα), Μπαΐροβιτς (82′ Τσιγγάρας)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε, Χατζηγιοβάνης (75′ Καμπετσής), Μπουζούκης (89′ Παντελάκης), Μακέντα (64′ Δώνης)