Ερώτηση στη Βουλή του Σάββα Αναστασιάδη για την ψήφο των Αποδήμων

Αθήνα.- Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό και Αν.Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης. Ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει εάν ισχύουν οι πληροφορίες για τους “τρεις βουλευτές” που θα εκλέγουν οι απόδημοι και εν τέλει, εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να καταθέσει Νομοσχέδιοο γιοα την ψήφο των Αποδήμων.

Η Ερώτηση του κ. Αναστασιάδη έχει ως εξής:

Εδώ και πέντε μέρες το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών, σιωπούν προκλητικά για τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον σχεδιαζόμενο εμπαιγμό των Ελλήνων ψηφοφόρων που κατοικούν στο εξωτερικό από την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πρόδηλα αντισυνταγματική ρύθμιση, με την οποία οι Έλληνες ψηφοφόροι του εξωτερικού, θα μπορούν μεν να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους, αλλά η ψήφος τους αυτή δεν θα προσμετράται για την εξαγωγή του συνολικού εκλογικού αποτελέσματος, αλλά για μόνο την ανάδειξη τριών «βουλευτών Αποδήμων»!

Η «Εξόφθαλμα αντισυνταγματική» αυτή ρύθμιση που φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση, έχει ξεσηκώσει ένα ογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας στις τάξεις των Ελλήνων στο εξωτερικό.

Διαμαρτύρονται γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους θεωρεί ανίκανους να αποφασίζουν για τις τύχες της χώρας καταγωγής τους, στην οποία εντούτοις και ακίνητες περιουσίες διαθέτουν, και φόρους εισοδήματος πληρώνουν και τα παιδιά τους στέλνουν να υπηρετήσουν στον Ελληνικό Στρατό.

Κατόπιν όλων αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης,

-Δεδομένου ότι οι Απόδημοι Έλληνες ψηφοφόροι είναι ανάστατοι, αληθεύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την ανάδειξη τριών βουλευτών Αποδήμων»;

-Θα προχωρήσει εν τέλει η Κυβέρνηση σε Νομοθετική ρύθμιση του θέματος της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού;

Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 2019

Ο ερωτών Βουλευτής

Σάββας Αναστασιάδης