Ο Αμερικανός πρόεδρος, στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης ενώπιον των μελών του Κογκρέσου, κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς να επιδιώξουν έναν «συμβιβασμό».

Σύμφωνα με τον ένοικο του Λευκού Οίκου, η ισχύς της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να απειληθεί μόνο από «ανόητους πολέμους», τις «πολιτικές σκοπιμότητες», ή «γελοίες μικροκομματικές έρευνες».

Ακόμη, στην ομιλία του που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Τραμπ στηλίτευσε το ότι η Γερουσία δεν έχει εγκρίνει όπως είπε «τριακόσιους διορισμούς» που έχει κάνει, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «άδικο» τόσο για τα πρόσωπα που διόρισε, όσο «και για τη χώρα μας».

Εξάλλου σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας Τραμπ που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο λίγο πριν αρχίσει να την εκφωνεί, ο Τραμπ θα καλέσει στη συνέχεια να αναθεωρηθούν οι νόμοι για τη μετανάστευση ώστε να προστατεύονται «οι ζωές και οι δουλειές των πολιτών μας».

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε για ακόμη μια φορά ότι το τείχος το οποίο θέλει να υψωθεί στα σύνορα με το Μεξικό, σχέδιο που καταγγέλλουν οι Δημοκρατικοί και έγινε αφορμή για το πιο παρατεταμένο shutdown του ομοσπονδιακού κράτους στην αμερικανική ιστορία, θα οικοδομηθεί τελικά.

«Θα φροντίσω να οικοδομηθεί», είπε ο Ρεπουμπλικάνος. «Τα τείχη δουλεύουν και σώζουν ζωές», πρόσθεσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο.

Κάλεσε τους κοινοβουλευτικούς να «κλείσουν μια συμφωνία» και επέμεινε πως όπου έχει ήδη ανεγερθεί, οι παράνομες διελεύσεις των συνόρων από μετανάστες χωρίς χαρτιά έχουν μειωθεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στην ομιλία του, για την Κατάσταση της Ένωσης ενώπιον των κοινοβουλευτικών, απηύθυνε έκκληση να επιλέξουν το «μεγαλείο» και να απορρίψουν την απόλυτη «ακινησία».

«Πρέπει να απορρίψουμε τις πολιτικές του ρεβανσισμού, της αντίστασης και των αντιποίνων, να αγκαλιάσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες που μας προσφέρει η συνεργασία και ο συμβιβασμός για το κοινό καλό», είπε ο Ρεπουμπλικάνος.

«Μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο δεκαετιών», πρόσθεσε.

Επιπλέον, αναμένεται να ταχθεί υπέρ του «ευγενούς αγώνα» για «την ελευθερία» στη Βενεζουέλα, όπου οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τον αυτοανακηρυγμένο μεταβατικό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο αρχηγό του λατινοαμερικάνικου κράτους και εντείνουν τις πιέσεις για να αναγκάσουν τον εκλεγμένο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία.

Αναμένεται επίσης να αναφερθεί στα σχέδιά του για τη δεύτερη συνάντηση κορυφής που σκοπεύει να κάνει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στα τέλη του μηνός.

Πηγή: skai.gr
Print Friendly, PDF & Email