ΓΝΩΜΗ: Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας! (ΙΙ)

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η μία, η κόρη του προοδευτικού μουσικοσυνθέτη, αείμνηστου  Μάνου Λοϊζου, εισπράττει επί  πεντέμισι  χρόνια (!) τη σύνταξη της πεθαμένης της μάνας.  Και όταν συλλαμβάνεται «κλέπτοντας οπώρας» προσπαθεί με θράσος περισσό  να μας πείσει  πως φταίνε όλοι οι άλλοι και όχι εκείνη!!!  Προφανώς αυτά υποστήριξε και στο δικαστήριο και αυτό την καταδίκασε χωρίς ελαφρυντικά!

Κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ  και ο Αλέξης Τσίπρας την επέλεξαν και την προωθούσαν να γίνει Ευρωβουλευτής!..

Ο άλλος, πρώην υπουργός, «Πράσινος»  του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Τσιρώνης, προσπαθεί να μας πείσει  με μαθήματα γεωγραφίας ότι  το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά στην Ανατολική Μεσόγειο!!!

Κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας τον επέλεξαν  και τον έχρισαν υπουργό!

«Μνημείο» φαρισαϊσμού η επιστολή παραίτησης της Μυρσίνης Λοϊζου! Αποπνέει αριστερό ήθος και ύφος!  ΣΥΡΙΖΑίϊκο!  Θαυμάστε: «Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή…». Για κάποιο διάστημα, ΠΕΝΤΕΜΙΣΙ ΕΤΩΝ! Και …λανθασμένα!

Και αντί να ψελλίσει ένα «λυπάμαι», τα βάζει με την γραφειοκρατία, με την αντιπολίτευση, με την «καινωνία την άδικη». Και …θυσιάζεται να παραιτηθεί!

Ο άλλος, ο κ. υπουργός. Μέχρι και χάρτη επιστράτευσε για να επιμείνει, μετά το σάλο,  στην απίστευτη εθνική του γκάφα. Και έφτασε να λέει δημοσίως  ότι και η Κέρκυρα δεν ανήκει στο Αιγαίο!  Το γεγονός ότι η Τουρκία έχει «μαρκάρει» την περιοχή του Καστελόριζου και ότι τόση κουβέντα έχει γίνει για την ΑΟΖ στην περιοχή, δεν λέει τίποτα στον κ. πρώην υπουργό…

Σηκώνοντας, μάλιστα το δάχτυλο –κατά την συνήθεια του κ.  Τσίπρα – αναρωτιέται αφελέστατα:  «Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;»

Τι να του πεις; Σάματις μπορείς να θυμώσεις με την κότα που δεν καταλαβαίνει μαθηματικά;

Αλλά δεν είναι αυτό το πλέον εξωφρενικό. Αλλού βρίσκεται ο πυρήνας του προβλήματος:

Ρώτησαν τον Αλέξη Τσίπρα,  αν θα αποδεχθεί την παραίτηση της  Λοϊζου. Απάντησε: «Δεν έχω ενημέρωση. Να ενημερωθώ και να σας απαντήσω».

Αλλά σε μια χώρα της οποίας ο Πρωθυπουργός  βγάζει «σέλφι» με την υποψήφια Ευρωβουλευτή του αγνοώντας προηγούμενη καταδίκη της,  και που διορίζει υπουργό κάποιον που δεν σκαμπάζει «γρι» από πολιτική και από διπλωματία, ούτε ο Τσιρώνης, ούτε η Λοΐζου φταίνε.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, λέγε στο Μέγαρο Μαξίμου!

(σ.σ.  κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας: (< αγγλική something is rotten in the state of Danmark: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Άμλετ) κάτι περίεργο ή νοσηρό κρύβεται σε μια κατάσταση).