Τραγωδία στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας – Νεκρός εικονολήπτης

Καλαμμάτια_Από ένα τραγικό γεγονός αμαυρώθηκε ο σαϊτοπόλεμος της Καλαμάτας το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Ένας εικονολήπτης, ο οποίος κάλυπτε το έθιμο, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από σαΐτα που ξέφυγε από το πλήθος.

Ο άτυχος εικονολήπτης κινηματογράφησε τον θάνατό του, καθώς μετέδιδε ζωντανά βίντεο από τον σαϊτοπόλεμο στο Facebook.

Στο συγκλονιστικό βίντεο -και συγκεκριμένα στο 18:50 – εμφανίζεται ένας από τους σαϊτομάχους (αριστερά) να ρίχνει στο έδαφος μια «χρησιμοποιημένη» σαΐτα.

Η σαΐτα, ωστόσο, με το που πέφτει στο έδαφος, εκτοξεύεται με μεγάλη ταχύτητα προς τον εικονολήπτη, ο οποίος δέχεται το πλήγμα και πέφτει στο έδαφος.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο, ο 53χρονος επαγγελματίας εικονολήπης, που εργαζόταν σε τοπικό σταθμό, ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι πολίτες αφήνουν αιχμές για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στη περιοχή.

Embedded video

Ο σαϊτοπόλεμος διακόπηκε. Σαΐτα έφυγε και χτύπησε καμεραμαν.Το τραύμα είναι στο κεφάλι κ είναι σοβαρό…… Αυτ, που διεξήχθη όπως κάθε χ΄ρον0μό που είδα δεν περιγράφεται.

Στο σημείο βρίσκεται ακόμα η σαΐτα που τον χτύπησε. Το έθιμο μάλλον τελείωσε γενικώς.

Ο καμεραμάν όπως κ άλλοι φωτογράφοι βρισκόταν σε σημείο που δεν είχε προφύλαξη όπως ο άλλος κόσμος. Ο Δήμος επέτρεψε λανθασμένα να μπουν σε απροστάτευτο χώρο.

ΣΑαιτοπόλεμος