Αλ. Τσίπρας: Σημαντικά βήματα σταδιακά επουλώνουν τις πληγές των μνημονίων

«Ο αγώνας για την προστασία της εργασίας είναι συνεχής» υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά, την πρώτη, όπως σημειώνει, «μετά την έξοδο από τα μνημόνια, που αποτέλεσαν πριν από οτιδήποτε άλλο μια επίθεση στην εργασία, μέσω της υποτίμησής της, με δραματικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η αύξηση του κατώτατου και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η επαναφορά των ΣΣΕ και η επιβολή ποινών σε εργοδότες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, αποτελούν «σημαντικά βήματα, που σταδιακά επουλώνουν τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, που καταπάτησαν κεκτημένα δεκαετιών». Πολιτικές, όπως αναφέρει, που «σθεναρά υποστήριξε η σημερινή αντιπολίτευση, που και σήμερα ακόμα ονειρεύεται να τις επαναφέρει».

Κατά τον κ. Τσίπρα, «ο αγώνας για τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων και την προστασία των εργαζομένων, ο αγώνας για το δίκιο των πολλών είναι διαρκής και αποτελεί προτεραιότητά μας. Δεν γυρίζουμε πίσω».