Ο Τσίπρας υπόσχεται μέτρα πάλι ερήμην των “θεσμών” – Η ΝΔ

Μέχρι και την τελευταία στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να δρομολογήσει τις αλλαγές που έχει σχεδιάσει για την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο πρωθυπουργός πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να υποβάλλει την παραίτησή του, τηλεφώνησε στον Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να του «επισημάνει» πως οι διορισμοί που προτείνει η απερχόμενη κυβέρνηση, «είναι καθόλα συνταγματικοί».

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό, κάθισε 35 λεπτά και εξήλθε χωρίς να κάνει δηλώσεις στις κάμερες, καθώς σε λίγη ώρα παρουσίαζε στο Μέγαρο Μουσικής το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την… επόμενη τετραετία.

Όπως υποστηρίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας έκλεισε το μάτι σε πολλές κοινωνικές ομάδες που πλήρωσαν τις κυβερνητικές επιλογές του, και υποσχέθηκε προσλήψεις στο Δημόσιο, αυξήσεις, νέες θέσεις εργασίας και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όλα αυτά συνοδεύονταν μάλιστα με το γνωστό κινδυνολογικό δίλημμα ότι «θα επιστρέψουν στην εξουσία αυτοί που διέλυσαν την οικονομία».

Η Πειραιώς σχολίασε σκληρά «το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ αντί ειδήσεων, μετέδωσε το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ» υπογραμμίζοντας ότι «θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση». Ενώ εκτιμά  ότι οι πολίτες έχουν αντιληφθεί, όπως λένε, την πολιτική αγυρτεία του κ. Τσίπρα και θα απαντήσουν στις εθνικές κάλπες. Ειδικά για το αφήγημα που επιχείρησε να στήσει χθες με την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, ότι διεκδικεί εκ νέου την εξουσία, για πρώτη φορά με τα «χέρια λυμένα», στη ΝΔ θεωρούν ότι όχι μόνο θα πέσει στο κενό, αλλά θα οδηγηθεί στην εκλογική συντριβή, καθώς αποδεικνύει ότι δεν έχει καταλάβει τίποτε από το μήνυμα που του έστειλε η κοινωνία στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 26 μέρες που απομένουν μέχρι τις 7 Ιουλίου, θα επιμείνει στον ήπιο λόγο και θα δώσει έμφαση στο πρόγραμμα του κόμματός του, βγάζοντας προς τους πολίτες, ενωτική διάθεση. Μάλιστα, θα επιμείνει στην απευθείας επαφή μαζί τους. «Θα μιλά στον κόσμο για τις θέσεις και τις προτάσεις της ΝΔ, σχετικά με τα προβλήματα της καθημερινότητας, αφήνοντας πίσω το διχαστικό λόγο και την πόλωση του κ. Τσίπρα», σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει στην Πάτρα σε εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, ενώ το ίδιο θα κάνει την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Αύριο θα περιοδεύσει στο νομό Ηλείας. Σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης θα επιμένει στις τρεις μεγάλες προτεραιότητες για τον ίδιο: μείωση της φορολογίας, νέες θέσεις εργασίας και ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το γαλάζιο διακύβευμα των εκλογών θα αποτυπώνεται στη φράση: Ανάπτυξη για όλους την επόμενη μέρα ή ανακύκλωση της μιζέριας και της φτώχειας, κάτι που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

πηγή:newpost.gr