Φωτιά στην Φυλή – Βρέθηκε νεκρός 48χρονος πατέρας

Θρίλερ στη Φυλή, καθώς κοντά στη φωτιά που μαίνεται εντοπίστηκε νεκρός ένας ηλικιωμένος, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Αρχικά, ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε σε εργοστασιακό χώρο να μην έχει τις αισθήσεις του. Την ίδια στιγμή η Πυροσβεστική ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή της Φυλής κοντά στον ΧΥΤΑ. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ωστόσο, δεν φαίνεται να κινδυνεύουν σπίτια.

Ο άνθρωπος, ο οποίος δεν είχε τις αισθήσεις του, παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κατά τα φαινόμενα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική εντοπίστηκε ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του σε εργοστάσιο κοντά στην εστία της φωτιάς. Ο άνδρας ελληνικής υπηκοότητας ήταν ηλικίας 40-50 ετών, μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο σώμα του δεν έφερε εμφανή σημάδια εγκαυμάτων και πιθανολογείται ότι το μοιραίο επήλθε από ασφυξία.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον ALPHA, αναφέρει πως ο άτυχος άνδρας ήταν φύλακας σε ένα εργοστάσιο ασβεστοποιίας και βοηθούσε στην κατάσβεση της φωτιάς: «Μπήκε στην κάπνα και γύρισε. Τον βοήθαγε ο άλλος άνθρωπος εδώ πέρα που είναι μέσα με ένα πουκάμισο. Ήμασταν εκεί πέρα, μια χαρά ήταν. Πήγε μέσα και έμεινε. Του έκαναν μαλάξεις. Τίποτα άλλο».

Σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς η Πυροσβεστική έχει ανακοινώσει πως οι βιοτεχνίες και επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή δεν κινδυνεύουν άμεσα αυτή την στιγμή, αλλά οι δυνάμεις ενισχύθηκαν καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και άλλοι 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα από Μηχανοκίνητο Τμήμα (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, τρία υδροφόρα οχήματα ΟΤ και από αέρος δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί και το Σάββατο (29.6.2019) πυρκαγιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική.

πηγή:newsit.gr