Με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής τα μέλη της ΠαΔΕΕ

Σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου, συνεχίζονται οι εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ).  Στις 12:00, θα απευθυνθεί στη Συνέλευση ο αποχωρών Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης.

Κατά την σημερινή ημέρα, οι παρεμβάσεις των συμμετεχόντων θα έχουν δύο θεματικούς άξονες, αφ’ ενός τις αναδυόμενες γεωπολιτικές και στρατηγικές προκλήσεις για τον Ελληνισμό και αφ’ ετέρου την ενίσχυση της πολιτικής επιρροής γυναικών ελληνικής καταγωγής.

Την Τετάρτη, 10 Ιουλίου, η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και άλλων νομοθετικών σωμάτων, ενώ επίσης θα κατατεθούν απόψεις και προτάσεις στο θέμα της παγκόσμιας συνεργασίας για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και περιστατικών έκτακτης ανάγκης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, τα μέλη του νέου Δ.Σ. της ΠΑΔΕΕ θα γίνουν δεκτά για ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου θα έχουν ενημερωτική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

Σε δήλωσή του ο πρώην Βουλευτής Σουηδίας κ. Σωτήρης Δελής (πρώτος από αριστερά), είπε: “Μετά από τέσσερα χρόνια στο ΔΣ της ΠΑ.Δ.Ε.Ε αφήνω την θέση μου σε καινούργιες δυνάμεις τις ομογένειας και στην υπηρεσία της Πατρίδας και των ομογενών συμπατριωτών μας. Συνεχίζω σαν επίτιμο μέλος της ΠΑ.Δ.Ε.Ε και ευχαριστώ για την τιμή που μου έγινε να εκπροσωπήσω την περιφέρεια της Ευρώπης αυτά τα χρόνια.” Στη μέση ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ Παναγιώτης Κατσαμπάνης.