Έντονη η παρουσία της νέας γενιάς στις εκδηλώσεις για το Κυπριακό στη Μελβούρνη

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες στη Μελβούρνη την Παρασκευή και το Σάββατο, ομογενείς αψήφησαν το κρύο και την Παρασκευή το βράδυ αρχικά, έλαβαν μέρος στην ανθρώπινη αλυσίδα στα σκαλοπάτια της Βουλής της Βικτώριας κρατώντας πλακάτ και πανό μέσα από τα οποία εξέφραζαν το αίτημά τους για την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και την ειρηνική ενοποίηση του νησιού.

Στην συνέχεια ακολούθησε το καθιερωμένο πλέον γεύμα λιτότητας στη μνήμη των προσφύγων το οποίο έλαβε χώρα στην Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας.

Από την ανθρώπινη αλυσίδα στα σκαλοπάτια της Βουλής της Βικτώριας την Παρασκευή

Το Σάββατο έγινε κατάθεση στεφάνων στο Αυστραλοελληνικο μνημείο της Μελβούρνης κατά το οποίο αξιοσημείωτη και συγκινητική ήταν η παρουσία πολλών νέων παιδιών που κατέθεσαν στεφάνια εκπροσωπώντας διαφορετικούς οργανισμούς και συλλόγους της παροικίας της Μελβούρνης. Στην τελετή κατάθεσης στεφάνων παρέστη και η ύπατη αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία Μάρθα Μαυρομάτη καθώς και η ηγεσία της ΣΕΚΑ και ΠΑΣΕΚΑ.

Η κ. Μαυρομάτη στην ομιλία της μετά την τελετή κατάθεσης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία των νέων, ευχαριστώντας τους που βρίσκονται κοντά στον αγώνα της Κύπρου.

Οι εκδηλώσεις στην Μελβούρνη συνεχίζονται και κορυφώνονται χθες Κυριακή,  με την επιμνημόσυνη δέηση στον καθεδρικό ναό Αγ. Ευσταθίου και την πορεία διαμαρτυρίας. Η πορεία άρχισε από το Lonsdale Street και κατέληξε στα σκαλοπάτια της βουλής όπου ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, που εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία,  μίλησε στους συγκεντρωμένους ομογενείς.