Τραπέζι για “πιθανές επενδύσεις” στην Ελλάδα από την Αυστραλία

Αθήνα.- Το βράδυ της Κυριακής με θέα τον Παρθενώνα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και ο διευθυντής Οικουμενικού Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σταματάκος, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της κοινότητας Μελβούρνης και δικηγόρο, Βασίλη Παπαστεργιάδη, και τον Ιταλοαυστραλό επιχειρηματία και επενδυτή Ross Pelligra.

Το παρών έδωσαν ο Ελληνοαυστραλός γυναικολόγος, Κώστας Πάντος, ο τραπεζίτης και επενδυτής, Γιώργος Τακτικός, ο οικονομικός διευθυντής της Pelligra, Τάσος Ντεντές και ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Πέτρος Μαμαλάκης. Βασικά θέματα συζήτησης αποτέλεσαν οι πιθανές επενδύσεις στην Ελλάδα, η επιχειρηματικότητα και η σχέση των αποδήμων Ελλήνων με την πατρίδα.

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης και δικηγόρος του κ. Ross Pelligra, Βασίλης Παπαστεργιάδης, δήλωσε στο MarketNews.gr & το DailyPost.gr:

«Οι απόδημοι Έλληνες προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε την πατρίδα, άμεσα ή έμμεσα, για να κερδίσουμε όλοι. Δημιουργούμε στενές σχέσεις με την Ελλάδα και «δένουμε» τις επόμενες γενιές με την πατρίδα.

Και δε σταματάμε εκεί, φέρνουμε φιλέλληνες στη χώρα, ανθρώπους που δεν έχουν δεσμούς αίματος με την πατρίδα αλλά την έχουν αγαπήσει καθώς έχουν Έλληνες συμβούλους που είναι πρόσωπα εμπιστοσύνης.

Υποστηρίζουμε τον Τουρισμό και τη Δικαιοσύνη γιατί είναι το κλειδί στην οικονομία, γι’ αυτό και σήμερα είχαμε μαζί μας τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσίαρα, και τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη. Για τους επενδυτές στην Αυστραλία η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι εξαιρετικά σημαντική. Πχ οι Κινέζοι επενδύουν στην Αυστραλία γιατί εμπιστεύονται το σύστημα απονομής Δικαιοσύνης. Γνωρίζουν ότι εντός 9 μηνών θα έχει επιλυθεί όποιο ζήτημα υπάρχει σε εκκρεμότητα. Δεν τους πειράζει ακόμη και να χάσουν αρκεί να αισθάνονται εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε κι εκείνος στο MarketNews.gr & το DailyPost.gr:

«Πιστεύουμε ότι είμαστε στην επανεκκίνηση της Ελλάδας και προφανώς η νέα κυβέρνηση, οι νέες διοικήσεις των περιφερειών, η περιφέρεια της Αττικής, θα επιδιώξουν συνεργασίες με την ομογένεια, με επιχειρηματίες που αγαπούν την Ελλάδα για να μπορέσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα των θέσεων εργασίας για την επιστροφή των παιδιών μας.

Έχουμε πολλά να κάνουμε, ξεκινάμε!»

πηγή: Γραμματεία Απόδημου ελληνισμού/dailypost.gr