Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια – Εκκενώθηκε μοναστήρι, συναγερμός σε τρία χωριά

Πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα σε πυκνόφυτη και πευκόφυτη δασώδη περιοχή στην Αγριλίτσα Ευβοίας. Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κάτοικοι τριών χωριών της περιοχής προκειμένου να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εφόσον παραστεί ανάγκη.

Στις πλατείες οι ευπαθείς ομάδες

Κατόπιν συντονισμού των δυνάμεων που διευθύνουν το έργο της πυρόσβεσης, έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των χωριών κοντά στο μέτωπο της φωτιάς (Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη) να βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης των κατοικιών τους σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες.

Ιδιαίτερα στα χωριά Αγριλίτσα και Κοντοδεσπότι έχουν συγκεντρωθεί στις πλατείες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για να μετακινηθούν άμεσα εφόσον χρειαστεί.

Ισχυρές δυνάμεις

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά γύρω στις 03.16 της Τρίτης και αμέσως δόθηκε εντολή να σπεύσουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από 80 πυροσβέστες με 39 οχήματα και 7 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 41 πυροσβέστες και 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

σε δασική έκταση στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 12 πυροσβέστες.

See Πυροσβεστικό Σώμα’s other Tweets

Το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται στη δασώδη περιοχή της Αγριλίτσας, στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας.

Προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά καίει κοντά στη μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου, η οποία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους καθώς και ανάμεσα στα τρία προαναφερθέντα χωριά.

Δυνατοί άνεμοι, δύσβατη περιοχή

Τα αρνητικά στοιχεία είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο έδαφος, εξαιτίας πολλών πουρναριών ανάμεσα στα πεύκα, που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και οι επόμενες ώρες, ιδιαίτερα μέσα στη νύχτα, θα είναι κρίσιμες για την έκβασή της.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Κομπότι Αρτας

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική περιοχή στη θέση Πλατύ Κομποτίου στην Αρτα.

Συνολικά, έχουν κινητοποιηθεί 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 32 πυροσβέστες και στη διάρκεια της ημέρας αεροσκάφος, δύο πετζετέλ και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν υδροφόρα ΟΤΑ, μηχάνημα έργου καθώς και εθελοντές.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά καίει δασική έκταση αλλά και ελιές, ενώ προς το παρόν δεν απειλείται οικισμός. Για προληπτικούς λόγους έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς την περιοχή.