Φόβοι της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στις γιορτές

Ανακοίνωση συναγερμού εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης την περίοδο των εορτών.

Οπως κάθε χρόνο -φέτος πάντως νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά- μέσω ενός τυπικού μηνύματος η αμερικανική πρεσβεία ενημερώνει τους αμερικανούς υπηκόους που πρόκειται να επισκεφτούν τη χώρα μας ότι κατά την περίοδο των εορτών τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν αυξημένα εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που προκαλούν οι διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις και τα άτομα που εμπνέονται από τη βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία σε όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Άγνωστοι πήραν δώρο αυτοκίνητο σε σερβιτόρα
Οι βίαιοι εξτρεμιστές, προειδοποιεί η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, συνεχίζουν να επικεντρώνονται σε τοποθεσίες όπως οι αγορές Χριστουγέννων, τα εμπορικά κέντρα, τα αεροδρόμια, τα κλαμπ, τα εστιατόρια, οι χώροι λατρείας και άλλοι στόχοι που επισκέπτονται οι τουρίστες.

Το μήνυμα της αμερικανικής πρεσβείας συνιστά στους αμερικανούς υπηκόους που θα επισκεφτούν την Ελλάδα επαγρύπνηση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βρίσκονται σε πολυσύχναστους χώρους και να παρακολουθούν τα τοπικά ΜΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα
«Τοποθεσία: Ελλάδα – Σε ολόκληρη τη χώρα

Συμβάν: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους μαλακούς στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες.»

Στη συνέχεια η ανακοίνωση προτρέπει σε ενέργειες που πρέπει να λάβουν οι Αμερικανοί τουρίστες.

«Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.

Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας.

Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε.

Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

Location: Greece, countrywide

Event:  During the holiday season, security measures in Greece remain heightened due to ongoing threats posed by transnational terrorist organizations and individuals inspired by violent extremist ideology throughout Europe.  Violent extremists continue to focus on locations such as Christmas holiday markets, shopping malls, airports, clubs, restaurants, places of worship, transportation hubs, and other soft targets frequented by tourists.

Actions to Take:

Exercise additional vigilance at holiday festivals and events, places of worship, and locations with large crowds.
Review your personal security plans.
Be aware of your surroundings.
Monitor local media for updates.

πηγή:in.gr