Ανέβηκε στην έκτη θέση ο Παναθηναϊκός με νίκη (2-0) επί της Λαμίας

Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του, όμως βρήκε τον τρόπο να επικρατήσει με 2-0 της Λαμίας χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 44′ και πολύ όμορφο γκολ του Περέα στο 82′.

Οι Πράσινοι ήταν νωθροί στο πρώτο μέρος, αλλά προηγήθηκαν με πέναλτι κόντρα στη ροή του αγώνα και “κλείδωσαν” τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Λαμία να παίζει με παίκτη λιγότερο από το 60′ λόγω αποβολής του Μπεχαράνο.

Με το τρίποντο αυτό, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην 6η θέση με 20 βαθμούς, ξεπερνώντας την ΑΕΛ (έχει 19 βαθμούς με λιγότερο) και αφήνοντας τη Λαμία στους 17 πόντους.

Το ματς

Η εξαιρετικά στημένη Λαμία ήταν καλύτερη σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, αφού όχι μόνο περιόρισε τα ατού του Παναθηναϊκού και τον υποχρέωσε σε μια «φλύαρη» κατοχή μπάλας, αλλά ήταν αρκετά απειλητική στις αντεπιθέσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε κοντά στο να κάνει τη ζημιά στους Πράσινους τόσο με τον Βασιλόγιαννη στο 4’ όσο και με τον Ρόμανιτς στο 31’. Σε αμφότερες τις φάσεις η Λαμ`ία έφυγε στην κόντρα, όμως στην πρώτη περίπτωση ο Διούδης επενέβη και στη δεύτερη ο Ινσούα έδιωξε με σωτήρια απομάκρυνση στη μικρή περιοχή. Οι Λαμιώτες προβλημάτισαν τους Πράσινους δοκιμάζοντας τα πόδια τους από μακρινή απόσταση. Στο 14’ ο Δημούτσος και στο 38’ ο Σκόνδρας υποχρέωσαν τον Διούδη σε δύσκολες αποκρούσεις.

Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να παράξει επικίνδυνες φάσεις, αφού ήταν μπλοκαρισμένος από τη Λαμία και δεν είχε την απαραίτητη φαντασία στο παιχνίδι του ώστε να βρει χώρους. Οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί για 43 λεπτά, κι όμως μπήκαν μπροστά στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα.

Στο 43’ ο Νούνες έβγαλε εξαιρετική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Χατζηγιοβάνης έκανε επίδειξη τεχνικής, κρατώντας αρχικά την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου με εξαιρετικό κοντρόλ και αποφεύγοντας τον Ρόμανιτς πάνω στη γραμμή του άουτ. Ο «Χάτζη» πάτησε στη μικρή περιοχή, με τον γκολκίπερ Θεοδωρόπουλο να τον ανατρέπει και τον διαιτητή Τάσση να σφυρίζει πέναλτι. Ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε την εκτέλεση και με εξαιρετικό χτύπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Παναθηναϊκού στο 44’.

Με καλύτερο ρυθμό, αλλά χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ένα κάκιστο του Ρόμανιτς από καλή θέση στο 50’ ήταν η πρώτη επίσκεψη της Λαμίας στα αντίπαλα καρέ, με τον Παναθηναϊκό να απαντά στο 51’ με διαγώνιο σουτ του Μπουζούκη που έφυγε άουτ.

Τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν άρδην στο 60’. Ο Μπεχαράνο βρήκε με το χέρι στο πρόσωπο τον Μπουζούκη, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τη Λαμία με δέκα παίκτες.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε μια καλή ευκαιρία με τον Τουράμ να σουτάρει άουτ από διαγώνια θέση στο 66’, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά, εξέλιξη λογική από τη στιγμή που το αριθμητικό μειονέκτημα άρχισε να φαίνεται όσο τα λεπτά περνούσαν.

Ο Παναθηναϊκός προειδοποίησε με δύο ευκαιρίες του Μακέντα (73’, 78’) και «καθάρισε» το ματς στο 82’. Ο Περέα έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κόντρες, απέφυγε τον Πλιάτσικα με όμορφη προσποίησε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου με δυνατό αριστερό σουτ, κάνοντας το 2-0!

Στο 87’ ο Κουρμπέλης είχε δοκάρι με κεφαλιά έπειτα από πάσα του Περέα και στο 90+4’ ο Κολομβιανός έχασε την ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ, καθώς έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ με σουτ έπειτα από ωραία ενέργεια και πάσα του Καμπετσή.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έδωσε τη λύση στον Παναθηναϊκό με μια πολύ ωραία ενέργεια που κατέληξε σε πέναλτι και μια «άπιαστη» εκτέλεση στη συνέχεια, «γράφοντας» το 1-0.

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Διούδης, με δίδυμο στόπερ τους Κολοβέτσιο και Πούγγουρα, δεξί μπακ τον Αποστολάκη και αριστερό τον Ινσούα. Στον άξονα έπαιξαν οι Νούνες και Κουρμπέλης, με τον Χατζηγιοβάνη στα αριστερά, τον Μπουζούκη στα δεξιά και τον Ζαχίντ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μακέντα.

Με σχηματισμό 4-4-1-1 κατέβηκε στο ΟΑΚΑ η Λαμία του Άκη Μάντζιου. Τερματοφύλακας ο Θεοδωρόπουλος, με τετράδα στην άμυνα τους Σκόνδρα, Πλιάτσικα, Αντέτζο και Βάντερσον, από δεξιά προς αριστερά. Δημούτσος και Μπεχαράνο αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Ρόμανιτς να καλύπτει το αριστερό άκρο και τον Βασιλόγιαννη το δεξί. Ο Καραμάνος κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ, Τουράμ.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Αποστολάκης, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Νούνες, Μπουζούκης (80’ Μπεκ), Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ (53’ Περέα), Μακέντα (88’ Καμπετσής)

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Αντέτζο, Βασιλόγιαννης (64’ Μπουλούλης), Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Ρόμανιτς (79’ Σάλιακας), Καραμάνος, Τουράμ