εδραιώθηκε στην τρίτη θέση η ΑΕΚ – Οι αγώνες

Η ΑΕΚ νίκησε στο ντεμπούτο του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο ΟΦΗ επικράτησε του Άρη και πήρε διαφορά ασφαλείας από την έβδομη θέση. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Λαμίας και βρέθηκε, επιτέλους, στη ζώνη των Play Off. Από όλα είχε το πρώτο πιάτο της 14ης αγωνιστικής της Super League που θα ολοκληρώθηκε την  Κυριακή σε Αγρίνιο και Τρίπολη, οι συμπρωτοπόροι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

ΟΦΗ – ΑΡΗΣ 3-1
Με την έκτη του νίκη σε επτά αγώνες στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ο ΟΦΗ δείχνει να εδραιώνεται στις θέσεις των Play Off. Η ομάδα της Κρήτης πήρε το δεύτερο διαδοχικό “τρίποντο”, έφτασε τον ΠΑΟΚ στην κορυφαία επίθεση τς κατηγορίας με 25 γκολ και την επόμενη αγωνιστική περιμένει τον Παναθηναϊκό. Πρώτο γκολ του Ρικάρντο Βαζ στην 5η συμμετοχή του στη Super League, πρώτο και για τον Φελίπε Σόουζα Φερέιρα στην 3η του! Για τον Ζοάο Φιγκεϊρέδο ήταν το τρίτο του. Τρομερό στατιστικό στοιχείο: και στα επτά παιχνίδια του στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ ήταν ισόπαλος στο ημίχρονο! Με γκολ επέστρεψε στην ενδεκάδα του Άρη μετά την τιμωρία του ο Μπράουν Ιντέγε, φτάνοντας τα τέσσερα (4) στη φετινή σεζόν, με τους “κίτρινους” να βρίσκουν δίχτυα για 12η συνεχόμενη αγωνιστική! Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για τους Θεσσαλονικείς που γνώρισαν την πρώτη τους ήττα με τον Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο τους, μετά από επτά αγωνιστικές (τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες). Μάλιστα, έμειναν δίχως νίκη για τέταρτο σερί παιχνίδι, χάνοντας έδαφος στη μάχη της εξάδας!

«Κάθε ήττα είναι και ένα μάθημα», είπε χαρακτηριστικά ο Ένινγκ για να συμπληρώσει πως «… δεχθήκαμε ένα γκολ από στατική φάση και μετά ακόμη ένα σε αντεπίθεση, από μία ομάδα που είναι πολύ δυνατή στην έδρα της». Περιχαρής, όπως ήταν λογικό, ο Γιώργος Σίμος, δήλωσε: «Οι ποδοσφαιριστές αξίζουν το σεβασμό μας. Κάνανε και σήμερα απίστευτη προσπάθεια και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Κόντρα στον Παναθηναϊκό θέλουμε να έχουμε την ίδια, αν όχι καλύτερη, απόδοση για να πάρουμε και πάλι τους τρεις βαθμούς».

 

ΞΑΝΘΗ – ΑΕΚ 0-1
Η αποβολή του Βασίλη Φασίδη – με δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών – ήταν αυτή που ουσιαστικά οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη μέσα στα Πηγάδια. Το παρθενικό φετινό τέρμα του Κώστα Γαλανόπουλου χάρισε στον Μάσιμο Καρέρα το “τρίποντο” στο ντεμπούτο του στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο. Παράλληλα, ήταν και η πρώτη εκτός έδρας επιτυχία της “Ένωσης” μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες και τρεις συνεχόμενες ήττες! Έτσι, η ΑΕΚ επέστρεψε στην τρίτη θέση, καταφέρνοντας να κρατήσει για δεύτερη σερί αγωνιστική απαραβίαστη την εστία της και παρέμεινε αήττητη από τους Θράκες από το 2015 κι έπειτα, όταν και επέστρεψε στη Super League (τρεις ισοπαλίες και δυο επιτυχίες). Αντίθετα, για τον Γιώργο Παράσχο, το 555ο παιχνίδι του στη μεγάλη κατηγορία δε στέφθηκε με επιτυχία. Μάλιστα, στα οκτώ τελευταία παιχνίδια η Ξάνθη έχει μόλις μια νίκη, πετυχαίνοντας παράλληλα μόνο δυο γκολ στο διάστημα αυτό.

Πανευτυχής ο Καρέρα, μοίραζε συγχαρητήρια στους παίκτες του για να δηλώσει στη συνέχεια πως «… ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο. Προσπαθήσαμε, βρήκαμε το γκολ, είμαστε χαρούμενοι και προχωράμε». Από την άλλη, ο βοηθός του Παράσχου, Παναγιώτης Γουτσίδης, στάθηκε στην αποβολή του Φασίδη καθώς «… μέχρι εκείνη τη στιγμή ελέγχαμε το παιχνίδι. Η ΑΕΚ είχε φλύαρη υπεροχή, αλλά εμείς ψάχναμε την ευκαιρία για να βάλουμε το γκολ. Στη συνέχεια, με δέκα παίκτες, προσπαθήσαμε μα δεν καταφέραμε να κρατήσουμε το βαθμό. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθώς το ματς με τον Παναιτωλικό είναι δύσκολο και πρέπει να το κερδίσουμε».

Βόλος – Πανιώνιος 2-1:

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με τον Εμμανουηλίδη στο πρώτο ημίχρονο, ο Αχιλλέας Μπέος μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο και ο διαιτητής Παπαδόπουλος είδε πέναλτι υπέρ του Βόλου, αποβολή – φάντασμα του Ευαγγέλου, δίνοντας με το…, έτσι θέλω τη νίκη στον Βόλο με 2-1. Πέμπτη ανατροπή φέτος σε παιχνίδι του Βόλου!

Αυτή η ανατροπή δεν είχε και τόσο μεγάλη σχέση με τις άλλες. Αυτή τη φορά δόθηκαν… ρέστα. Απ’ όλους. Με πρώτο και καλύτερο τον Αχιλλέα Μπέο. Με τον Πανιώνιο να προηγείται στο ματς από το 27′ με γκολ του Εμμανουηλίδη και να φλερτάρει με δεύτερο στις κόντρα επιθέσεις, απέναντι στην προβληματική άμυνα των γηπεδούχων, ο δήμαρχος Βόλου βρέθηκε και πάλι στα αποδυτήρια στο ημίχρονο (έχει τιμωρηθεί για παρουσία του σε προηγούμενο παιχνίδι).

Και παρά το γεγονός πως λέει πως δεν έχει σχέση με την ομάδα, παρά μόνο την παρακολουθεί σαν φίλαθλος, έκανε… μπούκα στα αποδυτήρια των διαιτητών. Δεν γνωρίζουμε τι τους είπε. Αυτό που είδαμε με τα μάτια μας είναι πως ο Παπαδόπουλος στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με ό,τι σφύριζε στο πρώτο. Σαν να βγήκε ένας άλλος διαιτητής, αποφασισμένος για… όλα.

Ο Βόλος πίεζε, ο Πανιώνιος κλεινόταν, αλλά το γκολ για τους γηπεδούχους δεν ερχόταν. Αστοχούσαν σε όλα, δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι το 74′, όταν σε μια συνηθισμένη φάση μέσα στην περιοχή έπεσε εύκολα ένας παίκτης του Βόλου, ο Παπαδόπουλος πήγε στο VAR και έδωσε αυτό που περίμενε όλο το γήπεδο: πέναλτι για τον Βόλο, 1-1 με εκτέλεση του Μουνίθ.

Λίγο αργότερα, ο Παπαδόπουλος έκανε το… έγκλημα της χρονιάς. Συγκεκριμένα στο 82′, ο Βόλος προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, ο Μουνίθ τσίμπησε την μπάλα από τον Ευαγγέλου, αλλά για να την προλάβει έπιασε τον αμυντικό του Πανιωνίου από το πρόσωπο. Βλέποντας πως δεν προλαβαίνει, έπεσε στο έδαφος και αντί για επιθετικό φάουλ, ο Παπαδόπουλος… ανακάλυψε φάουλ υπέρ του Βόλου και αποβολή του Ευαγγέλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αδίκως ο νεαρός στόπερ αναρωτιόταν τι έκανε με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Μια αποβολή που δεν υπήρχε, λίγο μετά από μια αποβολή που υπήρχε, αλλά δε δόθηκε. Αυτή στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, τον Μελισσά, ο οποίος άρπαξε τον Τσιλουλή από τη μέση και τον έριξε κάτω, με τον παίκτη του Πανιωνίου να βγαίνει μόνος του στην εστία, αλλά ο Παπαδόπουλος έδωσε απλή κίτρινη.

Ο Πανιώνιος μετά τα… απανωτά χτυπήματα δεν άντεξε. Σε μια σέντρα μέσα στην περιοχή στο 87′ ο Τσοκάνης πήδηξε στο δεύτερο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 2-1 για τους Βολιώτες, οι οποίοι δικαίως χαρακτηρίζονται ως η ομάδα της… ανατροπής. Γιατί; Απ’ τα 14 παιχνίδια που έχουν παίξει, τα πέντε είχαν ανατροπή.

Με τον Παναιτωλικό έχαναν 1-0 στο ημίχρονο και επικράτησαν 3-2, με τη Λάρισα κέρδιζαν 1-0 στο ημίχρονο και έχασαν 2-1, με την ΑΕΚ προηγήθηκαν 1-0, αλλά έχασαν 3-2 και με τον Ατρόμητο προηγήθηκαν 2-0 και… κατάφεραν να χάσουν με 3-2. Διπλό ημίχρονο, άσος τελικό ή και το αντίστροφο. Μικρή σημασία έχει για την ομάδα της ανατροπής…