Ελάχιστοι ομογενείς στην …πανομογενειακή συγκέντρωση της Ομοσπονδίας στο Σταθάκειο

Με μικρή συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια η τρίτη πανομογενειακή συγκέντρωση -και τελευταία της χρονιάς που φεύγει- για την προετοιμασία της εθνικής παρέλασης που θα διεξαχθεί την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν. (Από την Greeknewsonline.com/της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου)

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Βασίλης Γκουρνέλος, υπογράμμισε την ανάγκη παρουσίας όλων στις πανομογενειακές λέγοντας πως “χρειαζόμαστε να ακούσουμε τη γνώμη σας και να δεχθούμε και τη βοήθειά σας όπου μπορείτε”.

Αναφορικά με τον απολογισμό της προηγούμενης παρέλασης που εκκρεμούσε, ο κ. Γκουρνέλος είπε ότι έχει ήδη κατατεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο και απομένει ο έλεγχός του από την Εξελεγκτική Επιτροπή προκειμένου να κοινοποιηθεί στους αντιπροσώπους.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ευχαρίστησε τους λιγοστούς ομογενείς που αψήφησαν το κρύο και έδωσαν το “παρών” στο Σταθάκειο, τονίζοντας πως “τα βήματα θα επιταχυνθούν από τη νέα χρόνια” και καλωσόρισε τους προκατόχους του Απόστολο Τομόπουλο και Νίκο Διαμαντίδη. Ανέφερε, επίσης, ότι την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 4 μμ θα διοργανωθεί στο Σταθάκειο η καθιερωμένη “Γιορτή της Αγάπης”, η οποία είναι αφιερωμένη στα παιδιά.

Η Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Νομική Καστανά, ανακοίνωσε ότι στην επόμενη πανομογενειακή, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, έχει προσκληθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, προκειμένου να γίνει και η κοπή της βασιλόπιτας.

Ο ταμίας της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Παλιούρας τόνισε πως “όλοι μας ξέρουμε τις υποχρεώσεις μας και όσο πιο σύντομα ανταπεξέλθουμε, τόσο πιο εύκολο θα είναι για μας”.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Ηλίας (Λου) Κάτσος, υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- πως το πιο σημαντικό σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την οργάνωση της παρέλασης ακόμα και από εταιρείες στην Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις

Την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 3 μμ θα διεξαχθεί στο Σταθάκειο ο ετήσιος διαγωνισμός για την ανάδειξη της Μις Ελληνική Ανεξαρτησία, ενώ στις 16 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με όπερα, όπως και πέρυσι, με ελεύθερη είσοδο και καθόλη τη διάρκεια του Μαρτίου θα γίνονται προβολές ταινιών σε συνεργασία με το Hellenic Film Society.

Σχετικά με το δείπνο της 28ης Μαρτίου για τους Τελετάρχες, ο κ. Γκουρνέλος είπε ότι έχει ήδη καταβληθεί η προκαταβολή στο ξενοδοχείο “Sheraton” στο Μανχάτταν, ενώ αναφορικά με τη δεξίωση πριν την παρέλαση στο εστιατόριο “Avra” είπε ότι και φέτος υπολογίζεται ότι θα κοστίσει γύρω στις είκοσι χιλιάδες δολάρια.

Αμέσως μετά τις γιορτές θα ξεκινήσουν και οι επισκέψεις μελών της Επιτροπής Παρέλασης σε κοινότητες προκειμένου να ενημερωθούν καλύτερα οι ομογενείς εκτός Αστόριας για την παρέλαση και τις παράλληλες εκδηλώσεις και να προωθηθούν το λεύκωμα και τα λαχεία, ενώ εξετάζεται σοβαρά και η πρόταση να γίνει πανομογενειακή συγκέντρωση και σε μια κοινότητα στο Λονγκ Αϊλαντ.

Αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί και φέτος ο καθιερωμένος ραδιομαραθώνιος.

Παρεμβάσεις στη συνέλευση έκαναν ακόμα οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας Απόστολος Τομόπουλος, ο οποίος προέτρεψε όλους να δώσουν με τη δυναμική παρουσία τους στην 5η λεωφόρο “το μήνυμα της ιστορίας και της ελευθερίας”, και Νίκος Διαμαντίδης, ο οποίος διερωτήθηκε πού βρίσκεται το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, καθώς και οι Βασίλης Πετράτος, Σπύρος Βασιλάκης και Βασίλης Καρβέλης, ο οποίος μάλιστα πρότεινε για τελετάρχη της παρέλασης τη γνωστή δικηγόρο Μαρία Μάρκου.