Οι ομογενείς βάζουν εμπόδια στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αυστραλία

Μελβούρνη. ¨Εμπόδια σε μια μελλοντική επίσημη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αυστραλία  θέτουν από κοινού η κυπριακή κοινότητα, η ελληνική, η αρμένικη και η ασσυριακή, καλώντας την αυστραλιανή κυβέρνηση να αρνηθεί την προτεινόμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την σχετική ανακοίνωση έκανε η Αρμένικη Εθνική Επιτροπή της Αυστραλίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, Μιχάλης Χριστοδούλου (Michael Christodoulou), δήλωσε ότι ο Ερντογάν δεν έχει καμία θέση στην Αυστραλία όσο αρνείται τις γενοκτονίες και εφαρμόζει τις επεκτατικές πολιτικές της Τουρκίας στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής της Αυστραλίας -ANC-AU), Haig Kayserian, καλωσόρισε το κάλεσμα των Κυπριωτών της Αυστραλίας. «Οι Κυπριωτο-αυστραλοί, οι οποίοι είναι τρομερά ανήσυχα για την ασφάλεια των συμπατριωτών τους στην πατρίδα, έχουν κάθε λόγο να είναι ανήσυχοι από την είδηση που θέλει την Αυστραλία να φέρεται σκέφτεται να φιλοξενήσει αυτόν τον δεσποτικό δικτάτορα», τόνισε. «Οι Αυστραλιανοί θυμούνται ότι ήταν μόλις πέρυσι, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Christchurch, που ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να στείλει πίσω τους Αυστραλούς και τους Νεοζηλανδούς που ταξίδευαν στην Καλλίπολη για τους εορτασμού μνήμης της ημέρας ANZAC ‘σε φέρετρα όπως τους παππούδες τους΄», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα οι κοινότητες των Ελλήνων, των Αρμένιων και των Ασσυρίων ξεκίνησαν την Κοινή Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης τασσόμενες «κατά κάθε προσπάθειας της τουρκικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τους ιερούς τάφους των Αυστραλών και των Νεοζηλανδών στην Καλλίπολη (και την πρόσβαση των Αυστραλών σε αυτούς τους τάφους και τα μνημεία) ως ‘ομήρους’ ή διαπραγματευτικά χαρτιά για να εξαναγκάσει ή να πείσει την κυβέρνηση της Αυστραλίας να γίνει συνεργός στην εκστρατεία άρνησης εκ μέρους του τουρκικού κράτους των γενοκτονιών των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων».

Με στοιχεία από ekirikas.com