Δρ. Κουλαρμάνης: Να στηριχθούν τα σχολεία της Ομογένειας

Νέα Υόρκη.- Την ανησυχία του για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στα οικονομικά των ελληνικών σχολείων, εξέφρασε, μιλώντας στον «Ε.Κ.», ο Διευθυντής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης.

Ο Δρ. Κουλαρμάνης, ο οποίος είχε μια ευρεία τηλεδιάσκεψη με διευθυντές σχολείων από τη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, τη Νέα Ιερσέη και άλλες περιοχές, κάλεσε όσους γονείς δεν έχουν επηρεαστεί οικονομικά από την κρίση να τακτοποιούν τα δίδακτρα και να στηρίξουν τα ελληνικά σχολεία.

«Σκεφθείτε ότι ορισμένα από αυτά τα σχολεία δυσκολεύονταν να κρατηθούν και πριν από την πανδημία. Ξέρουμε ότι ο Eλληνας είναι επιχειρηματίας και οι επιχειρήσεις αυτήν την περίοδο έχουν προβλήματα. Καταλαβαίνω την δυσκολία που θα έχουν πολλοί Ελληνες γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά ελληνικά σχολεία, αλλά ελπίζουμε να συνεχίσουν να το κάνουν όσο μπορούν», είπε ο Δρ. Κουλαρμάνης.

Αναφορικά με την κατάσταση στα σχολεία, ο Διευθυντής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής εξήρε τις προσπάθειες των κοινοτήτων, οι οποίες, παρά τη διαφαινόμενη απώλεια εισοδήματος, δεν έχουν προχωρήσει σε μείωση προσωπικού και διατηρούν στο δυναμικό τους όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο τους μέσω απομακρυσμένης διδασκαλίας.

«Οι Κοινότητες δεν έχουν απολύσει κανέναν δάσκαλο και πληρώνουν κανονικά. Προσπαθούν πολύ και είμαστε ευγνώμονες για αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο Δρ. Κουλαρμάνης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία της νέας μορφής του εκπαιδευτικού έργου, το οποίο στηρίζεται σε συγκεκριμένες πλατφόρμες που δίνουν τη δυνατότητα απομακρυσμένης διδασκαλίας, αλλά και έγγραφης παράδοσης μαθημάτων και εργασιών.

«Οι εκπαιδευτικοί κάνουν πραγματικά πολύ καλή δουλειά και τα σχολεία ήταν προετοιμασμένα. Ορισμένοι δάσκαλοι μπορεί να μην γνώριζαν καλά τις τεχνικές λεπτομέρειες της τηλε-εκπαίδευσης, όμως έμαθαν πάρα πολύ γρήγορα και όλα εξελίσονται ομαλά. Επίσης, κάποιες κοινότητες με λίγους μαθητές στην Καλιφόρνια ήρθαν σε συνεννόηση και ένωσαν τα τμήματά τους, παρέχοντας κοινά προγράμματα στα παιδιά», δήλωσε ο Διευθυτής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Σχετικά με το κατά πόσον θα μπορούσε να υπάρξει επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πριν από τον Σεπτέμβριο, ο Δρ. Κουλαρμάνης εμφανίστηκε απαισιόδοξος, τονίζοντας ότι «ακόμη κι αν βελτιωθεί η κατάσταση στα μέσα Μαϊου, αναλογιστείτε τον φόβο που θα υπάρχει και πόσο δύσκολα θα επιστρέψουν τα παιδιά για μάθημα σε σχολική αίθουσα», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επιστροφή από τη νέα σχολική χρονιά ίσως είναι πιο ρεαλιστικό σενάριο.

Τέλος, ο Δρ. Κουλαρμάνης εφιστά την προσοχή στους εκπαιδευτικούς στη συναισθηματική προσέγγιση των παιδιών, τα οποία είναι «κλεισμένα σε ένα δωμάτιο, με τους γονείς τους να εργάζονται σε άλλο χώρο, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος του cyberbullying».

Πηγή:ekirikas.gr

Φωτογραφία: Ο δ/ντής του σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Δρ Αναστάσιος Κουλαρμάνης. Φωτογραφία αρχείου: “Ε.Κ.”/Κώστας Μπέη