ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Είσαι φάουλ, χρεώνεσαι με κόκκινη κάρτα και αποβάλλεσαι από το παιχνίδι!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Τον έπιασαν στα πράσα να κόβει βόλτες με το πλοίο Πειραιά – Αίγινα. Ναι, τον Γιάνη με ένα «νου» και χωρίς νου, όπως συνηθίζει να τον αποκαλεί ο Πρόεδρος.  Μα, αν είχε νου, θα έκοβε βόλτες με τον Κοραναϊό να αιωρείται πάνω από κλεινόν Άστυ; Αν ζούσε η γιαγιά μου θα έλεγε, όπως το συνήθιζε: Ποιος έχασε γιόκα μου μυαλό για να το βρει αυτός; Η άλλη εκδοχή της λαϊκής σοφίας…

Και αφού τον έπιασαν στα πράσα, να βγαίνει σαν καλός …παραθεριστής από το πλοίο στην Αίγινα, του ζήτησαν «χαρτιά». Αυτός έβγαλε την βουλευτική ταυτότητα. Οι Λιμενικοί επέμεναν. Κι αυτός σηκώθηκε κι έφυγε… Τώρα μπροστά δεν ήμουνα, αλλά κάπως έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα με τον Γιάνη. Και του έφτιαξαν φάκελλο και θα γίνουν ανακρίσεις… Ναι, καλά καταλάβατε. Για τον Βαρουφάκη γράφω. Τον Πρόεδρο του «ΜερΑ25». Και, φυσικά, εν μέσω της καραντίνας, οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και τα sites τον «έκραξαν». Και τι άλλο να έκαναν; Να του …απένεμαν και τα εύσημα;

Ε, δημοκρατία πλέρια έχουμε, τα ΜουΜουΕ, τον φώναξαν να πει την δική του εκδοχή για το συμβάν. Όχι, συγγνώμη δεν ζήτησε. Σιγά, τώρα! Τα «ρέστα» του ζήτησε ο άνθρωπος, και να τον χαίρονται όσοι τον ψήφισαν. Καμάρι. Πρώτος. Όπως τότε που μας φέσωσε με τα καμώματά του στην Ευρώπη! Και ακόμη  πληρώνουμε την περήφανη πεντάμηνη υπουργική του θητεία! Για δες σύμπτωση! Κάθε κυβέρνηση έχει τον …Βαρουφάκη της… Ασκούν πεντάμηνη θητεία και μετά τους …σουτάρουν! Τόσο τους παίρνει για να τους καταλάβουν!

Βγήκε, λοιπόν, να πει τη δική του άποψη ο Γιάνης. Μίλησε σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε ραδιόφωνα ίσως και σε εφημερίδες –σήμερα Δευτέρα, που θα κυκλοφορήσουν,  θα το μάθουμε αυτό-. Κατέρριψε κάθε ρεκόρ χρόνου, δικαιολογίας, επιθετικότητας και καπατσοσύνης. Τα είπε όλα: Ότι έφυγε από το σπίτι του, της Αίγινας, και πήγε στη Βουλή, το πρωϊ. Έδωσε και ακριβή ώρα: Δέκα και 15. Με το ρολόι στο χέρι…  Και πως μετά τη συνεδρίαση επέστρεψε στο σπίτι του (στην Αίγινα).  Α, ναι, αυτός έχει την εξής πρωτοτυπία: Διαθέτει …εξοχικό σπίτι στους πρόποδες της Ακρόπολης (ναι, καλέ, εκεί που έβγαζε τις φωτογραφίες με τις ψαρούκλες στρωμένες στο τραπέζι έτοιμες προς …βρώσιν εν μέσω λιτότητας). Στην Αθήνα, λοιπόν, για μπάνια, το εξοχικό. Και στην …Αίγινα το κανονικό!

Ε, επέστρεφε μετά τη «δουλειά» στο «κανονικό». Τι να κάνει ο άνθρωπος; Νησί είναι η Αίγινα με πλοίο πήγε. Α, στο ενδιάμεσο, μην ξεχάσω να σας πω πως ανάμεσα στις άλλες δικαιολογίες, ξεφούρνισε και ότι ζήτησε, λέει, από τον πρόεδρο της Βουλής να γίνονται διαδικτυακά οι Συνεδριάσεις όσο διαρκεί η καραντίνα και αυτός δεν του απάντησε. Είπε ακόμη  ότι ως βουλευτής εξαιρείται από την απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να εξασκεί τα καθήκοντά του. Α, ναι, και  ότι τους μισούς μήνες του χρόνου μένει, λέει, στην Αίγινα. Τους μισούς, μήνες, ίσως, Αλλά ποιούς μισούς; Από …Απρίλη και μετά;

Ε, Γιάνης είναι αυτός, απαξίωσε και τους δημοσιογράφους ότι κυνηγούν, λέει, τα κουτσομπολιά. Κουτσομπολιό το να σπας την καραντίνα στην οποία υπακούουν και παραμένουν έγκλειστοι κοντά δυο μήνες, 10 εκατομμύρια άνθρωποι, σωρεύοντας ψυχολογικό άγχος!!!

Ας είναι. Για να γίνει και συμπαθής ως …αντιστασιακός, πέταξε και ότι η κυβέρνηση σηκώνει θόρυβο γύρω από αυτό το θέμα για να κρύψει ότι υποχώρησε στο ευρωομόλογο και, επομένως, «ψυχαναμίζεται», μας λέει, και πέμπτο Μνημόνιο. Μια ζωή μνημονιακός!

Για να μην σας κουράζω άλλο, όλα τα είπε. Εκτός από ένα πράγμα: Αν είναι δηλωμένος στο Ε1 ΩΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΙΓΙΝΗΣ! Αυτό δεν μας το είπε. Μας το κράτησε επτασφράγιστο μυστικό! Αλλά αυτό είναι η ουσία! Μόνον αυτό! Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες, άλλες ευφάνταστες, άλλες κουτοπόνηρες και άλλες απλά …κουτές!

Ναι, ασφαλώς και υπάρχει εξαίρεση για τους Βουλευτές. Αλλά η εξαίρεση δεν προβλέπει διαμονή και σύρε-έλα σε εξοχική κατοικία. Αλλά από και προς την κύρια κατοικία. Από κει μετακινείται ο βουλευτής για να εκπληρώσει τα καθήκοντά του,  και σε αυτήν επιστρέφει.

Θα μας πεις Γιάνη τι λέει το Ε1; Λέει πως είσαι μόνιμος κάτοικος Αιγίνης; Γιατί αν δεν το λέει, αν, αντίθετα τυχόν λέει ότι δηλώνεις μόνιμος κάτοικος Αθηνών,  όπου και ψηφίζεις, υποθέτω, τότε είσαι φάουλ, χρεώνεσαι με κόκκινη κάρτα και αποβάλλεσαι από το παιχνίδι!

Τόσο απλά, τόσο κατανοητά. Τόσο δημοκρατικά.  Αν αντί μπλα μπλα είχες μαζί σου το Ε1, τότε θα τους αποστόμωνες. Όλους. Και ήσουν υποχρεωμένος από την Εγκύκλιο να το κουβαλάς μαζί σου!

Θα τους το δείξεις, έστω και τώρα, Γιάνη μ’ ;