ΥΠΕΞ σε Άγκυρα: Συμβιβαστείτε με την ιστορία σας για να μην γίνουν ξανά Γενοκτονίες όπως των Ποντίων

Με το γάντι σφάζει την Άγκυρα η Αθήνα μέσω της απάντησης στην ανιστόρητη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η ιστορική αλήθεια, η αυτοκριτική και η εγκατάλειψη του αναθεωρητισμού, αποτελούν προϋποθέσεις για τον καλόπιστο διάλογο και την καταπολέμηση των ακροτήτων του εθνικισμού, για τη συμφιλίωση των λαών και των κρατών και την ειρηνική συμπόρευσή τους».

Με αυτή την φράση η Ελλάδα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών απαντά στην κατάπτυστη και ανιστόρητη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Και συνεχίζει: «Αυτή την πολιτική στάση επέλεξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν πρότεινε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ως υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης. Και αυτό παραμένει  σημαντικό κομμάτι της βαρυσήμαντης παρακαταθήκης που άφησε πίσω του ο μεγάλος Έλληνας πολιτικός, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και πέραν αυτών».

Και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταλήγει: «Αντιθέτως, η Τουρκία επιλέγει να προβεί για ακόμη μια φορά σε μια αδόκιμη προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας, αγνοώντας ότι οφείλει, όπως όλοι μας, να αναγνωρίζει την ιστορική αλήθεια. Όλοι πρέπει να συμβιβάζονται με την ιστορία τους ώστε γεγονότα όπως η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά».