Ομογένεια, Βλάσης και Τζιτζικώστας

 

ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ

Μάθαμε από τα χείλη του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Βλάση, και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι οι απόδημοι Έλληνες είναι πάνω από 10.000.000! Και ότι αποτελούν «μια άλλη Ελλάδα» που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο! Τώρα, αν ρωτήσουν οι μελισσούλες μου πότε και ποιοι κατέγραψαν  τον Απόδημο Ελληνισμό,  και τον βρήκαν 10 εκατομμύρια, και ούτε ένα άτομο παραπάνω ή παρακάτω θα έχουν άδικο; Που βρεθήκανε δέκα εκατομμύρια απόδημοι; Και να τους διπλασιάσεις, πάλι δέκα εκατομμύρια δεν βγαίνουν!!!

 

Αλλά και ο κ. Τζιτζικώστας, που “γνωμάτευσε” ότι ο απόδημος ελληνισμός βρισκόταν «εν υπνώσει», με ευθύνη της πολιτείας, (ποιας πολιτείας; Εννοεί του ΣΥΡΙΖΑ; Αν ναι, γιατί δεν το λέει;)  από που συμπεραίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση γνωρίζει τον απόδημο ελληνισμό (!) στηρίζει τις προσπάθειές του (;) και γι’ αυτό θα επαναδραστηριοποιηθεί; Σοβαρά; Μήπως ενήργησε ο κ. Τζιτζικώστας να ξαναπάρει το ΣΑΕ πίσω τα γραφεία του στην Θεσσαλονίκη, από τα οποία το έβγαλε έξω ο πρώην Δήμαρχος κ. Μπουτάρης; Ή μήπως επανέφερε τα (υποτυπώδη, έστω) νέα γραφεία του ΣΑΕ στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης από όπου τα έξωσε ο κ. Τσίπρας για να φτιάξει δικά του γραφεία; Μήπως ο κ. υφυπουργός ενήργησε για την επανασύσταση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού; Ούτε που το θυμούνται πια!

 

Σημείωσε, μάλιστα, τον μεγάλο αριθμό των Μακεδόνων που ζουν στο εξωτερικό. Αυτό πάλι,  τι το ήθελε; Τι νομίζει; Ότι οι Μακεδόνες που στήριξαν τα όσα περί κακής συμφωνίας με τα Σκόπια ορθώς καταμαρτυρούσε η τότε αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα,  και τα οποία σήμερα τα έκανε «γαργάρα», και στηρίζει, πλέον, και αυτή, όπως λέει,  τη Συμφωνία των Πρεσπών,  άλλαξαν κι αυτοί θέσεις και απόψεις; Ή μήγαρις νομίζει ο κ. Περιφερειάρχης, ότι ξέχασαν οι απόδημοι τον Νόμο για την ψήφο από μακριά του περίπου 30%  των αποδήμων ψηφοφόρων, σε βάρος του περίπου  άλλου 70% που -ελέω ΚΚΕ-  αποκόψανε από το συνταγματικό του δικαίωμα να ψηφίζει και αυτό από τον τόπο διαμονής του;