Καταδίκασαν τον Πανιώνιο σε υποβιβασμό

Τον έσπρωξαν στον γκρεμό. Οι Ευαγγέλου (διαιτητής) και Σιδηρόπουλος (VARίστας) σήκωσαν ψηλά τη σημαία της «εξυγίανσης» στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, βοηθώντας τον Παναιτωλικό να φτάσει σε μία σπουδαία νίκη με 2-0 και παράλληλα καταδίκασαν τον Πανιώνιο σε υποβιβασμό.

Ο νησιώτης ρέφερι από την αίθουσα του VAR πήρε πάνω του τη φάση του 36ου λεπτού, έπεισε τον Ευαγγέλου ότι υπάρχει πέναλτι και ο διαιτητής τον σύνδεσμο της Αθήνα έδειξε την άσπρη βούλα, βοηθώντας τον Παναιτωλικό να ανοίξει το σκορ.

Το 0-1 έβαλε τους Αγρινιώτες σε ρόλο οδηγού, ενώ το 0-2 του Τζανακάκη στο 49’ έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των Κυανέρυθρων.

Μετά τη νίκη του Παναιτωλικού (26β.), ο Πανιώνιος ελπίζει πλέον μόνο στα μπαράζ, αφού μία αγωνιστική πριν το τέλος βρίσκεται στον πάτο με 22 πόντους και κυνηγάει την Ξάνθη (13η), που έχει 23 βαθμούς.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πρέπει να κερδίσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο την τελευταία αγωνιστική και την ίδια ώρα να μην κερδίσει η Ξάνθη στην Λάρισα. Ο Παναιτωλικός από την άλλη είναι αγκαλιά με την παραμονή, αφού θέλει ένα βαθμό στον εντός έδρας αγώνα με τον Βόλο, που βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Μετά τα πρώτα λεπτά, που οι δύο ομάδες έδειχναν νευρικές και η μπάλα παιζόταν κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Παναιτωλικός ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες στα καρέ των γηπεδούχων. Στο 14’ ο Ντάλσιο άνοιξε την μπάλα στον Παρρά, αυτός σέντραρε, αλλά ο Μπαΐροβιτς δεν μπόρεσε να πλασάρει στην κίνηση. Στο 22’ ο επιθετικός του Παναιτωλικού πήρε την κεφαλιά, μετά από το κόρνερ, αλλά αστόχησε.

Στο 36’ ο Ντίας έκανε την κεφαλιά, μετά τη σέντρα που έγινε από δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού του Πανιωνίου, Στέφανου Ευαγγέλου, με τον διαιτητή Ευαγγέλου να αφήνει τη φάση να εξελιχθεί, αφού ο σέντερ μπακ των γηπεδούχων δεν είχε πρόθεση.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο Τάσος Σιδηρόπουλος, που ήταν στο VAR είπε στον ρέφερι ότι υπάρχει πέναλτι στη συγκεκριμένη φάση. Ο Ευαγγέλου πήγε, το είδε στο VAR και έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Μπαΐροβιτς να το εκτελεί εύστοχα για το 0-1. Ο Σιδηρόπουλος πήρε πάνω του τη φάση, που κρίνει μια σεζόν και έπεισε τον Ευαγγέλου ότι υπάρχει πέναλτι. Μια απόφαση που βοήθησε τον Παναιτωλικό να ανοίξει το σκορ.

Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου η ομάδα του Αγρινίου έκανε το 2-0 με τον Τζανακάκη. Ο 28χρονος έδωσε στον Ρόσα, αυτός του γύρισε την μπάλα, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ.

Στο 55’ ο Πανιώνιος άγγιξε το γκολ, μετά το λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού, αλλά ο Κόρμπος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε μετά το γύρισμα του Λυμπεράκη. Το σουτ του μέσου του Πανιωνίου έφυγε άουτ, παρότι ο έμπειρος άσος βρέθηκε σε καλή θέση και ήταν φάτσα με το τέρμα.

Στο 59’ ο Τσιλούλης έκλεψε από τον Ντάλσιο, σούταρε, αλλά ο Φερνάντεθ μπλόκαρε εύκολα. Στο 68’ ο  Αραμπούλι από κοντά έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Φερνάντεθ.

Ο Πανιώνιος στα τελευταία λεπτά προσπάθησε να σκοράρει και να ξαναμπεί στο ματς, αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Παναιτωλικό να κρατάει το μηδέν και να παίρνει τη νίκη στη Νέα Σμύρνη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ρέντζας (46′ Παπαγεωργίου), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος (83’ Γρίβας), Παπανικολάου (52′ Αραμπούλι), Οικονομίδης (46′ Άρτσε), Μαξίμοβιτς, Λυμπεράκης (Μιλόγιεβιτς), Τσιλούλης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Φερνάντες, Τζανακάκης (73’ Μιμίτο), Κωνσταντόπουλος, Παρράς, Λιάβας, Ταχάρ, Ντάλσιο (81’ Αριγίμπι), Ντίας, Ντουάρτε (81’ Λούσερο), Ρόσα, Μπαΐροβιτς (62′ Τσιγκάρας).

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε