Έλληνας υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι ο επικεφαλής Τεχνολογίας των ΗΠΑ, Μιχάλης Κράτσιος, αξιοποιείται ως αναπληρωτής υφυπουργός Αμυνας για την Ερευνα και τη Μηχανική.

Ενας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Κράτσιος, ο οποίος είναι ο κορυφαίος σύμβουλος τεχνολογίας του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, θα λειτουργεί επίσης ως αναπληρωτής επικεφαλής τεχνολογίας του Πενταγώνου.

Nicolò Campo via Getty Images

 

Το Υπουργείο Aμυνας έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό έρευνας και ανάπτυξης στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και ο Κράτσιος θα επιβλέπει τον Οργανισμό Aμυνας Πυραύλων, τον Οργανισμό Προχωρημένων Ερευνητικών Εργων Άμυνας (DARPA), τη Μονάδα Καινοτομίας Αμυνας, τον Οργανισμό Διαστημικής Ανάπτυξης και την επιχείρηση DoD Laboratory, που περιλαμβάνει τους τομείς 5G, τεχνητή νοημοσύνη, κβαντική πληροφορική και μικροηλεκτρονική.

Ο υπουργός Αμυνας, Μαρκ Εσπερ, δήλωσε ότι το Πεντάγωνο αναζητούσε «κάποιον με εμπειρία στον εντοπισμό και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, που να βρίσκεται σε στενή συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα συνεργατών της βιομηχανίας. Πιστεύουμε ότι ο Μάικλ είναι το σωστό άτομο για αυτήν τη δουλειά».

Ποιος είναι ο Κράτσιος

Ο  Ελληνoαμερικανός, Μιχάλης Τζον Κοτσακάς Κράτσιος, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Princeton το 2008 με δίπλωμα στις Πολιτικές Επιστήμες και εξειδίκευση στην αμερικανική πολιτική. Επίσης έχει πτυχία στην Πολιτική Οικονομία και τις Ελληνικές Σπουδές. Εχει πραγματοποιήσει έρευνα πάνω στο αντικείμενο της πολιτικής, των εκλογών και των λεπτομερειών μιας διαδικασίας ψηφοφορίας.

Sam Barnes via Getty Images

Η μητέρα του Μαρία, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από το νησί της Χίου. Ο παππούς του, πατέρας του πατέρα του, Τζον, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Καστοριά. Μεγάλωσε μιλώντας ελληνικά στο σπίτι, τα οποία μιλά άπταιστα.

Ο 33χρονος έχει αξιοπρόσεκτη θητεία στον επιχειρηματικό και επενδυτικό χώρο της Αμερικής. ηταν διευθυντής των οικονομικών στην Clarium Capital Management, η οποία επίσης ίδρυσε την Thiel, ενώ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το επενδυτικό τραπεζικό τμήμα της Barclay Capital.

ERIC PIERMONT via Getty Images

Εχει υπηρετήσει ως επικεφαλής προσωπικού στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Thiel Capital πριν συμμετάσχει στην ομάδα μετάβασης στην εξουσία του Τραμπ, το 2016.

(με πληροφορίες από Reuters/huffingtonpost.gr)

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε