Βράβευση Ελληνίδας εκπαιδευτικού στις ΗΠΑ

Μια  Ελληνίδα, η κ. Χριστίνα Βίτους, αποσπασμένη εκπαιδευτικός στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής,  στη Πολιτεία της Φλώριδας, κατάφερε να ξεχωρίσει φέτος (2020) παίρνοντας μέρος στο διαγωνισμό “Education Leaders Awards?2020”, «Tο ετήσιο Πανόραμα των Πρωτοβουλιών και των Δράσεων στην Εκπαίδευση» στην ενότητα «Καινοτομία στην Εκπαίδευση» – Category Γυμνάσιο – Λύκειο, κατακτώντας το χάλκινο βραβείο.

Η εκπαιδευτικός, Χριστίνα Βίτους, είναι αποσπασμένη, από το 2016 στην Αμερική, από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος – Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής και διδάσκει στο σχολείο «PlatoAcademy» – Florida

Η πρόεδρος των βραβείων, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και τα 36 μέλη της κριτικής επιτροπής, εκπαιδευτικοί, εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες από όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, είχαν εξαιρετικά δύσκολο έργο, αφού κλήθηκαν να αξιολογήσουν περισσότερες από 200 υποψηφιότητες.

Να σημειωθεί πως για την κ. Βίτους είναι η 2η διάκριση στην Αμερική. Το 2014 βραβεύθηκε με 1η θέση στον διαγωνισμό ITES–International Education Awards ανάμεσα σε 250 ξένους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην Αμερική.