Στην αιωνιότητα ο Σάββας Θεοδωρίδης

Συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του Σάββα Θεοδωρίδη, καθώς σύσσωμος ο αθλητικός και ο πολιτικός κόσμος εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό του επίτιμου προέδρου του Ολυμπιακού. Η οικογένεια της Πειραϊκής ομάδας, θρηνεί τον πιο πιστό «στρατιώτη» της. Το μεσημέρι της Πέμπτης θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία στη Μητρόπολη.

Έζησε μια ζωή στον Ολυμπιακό 85 χρόνια ταγμένα στον έρωτα της ζωής του. Ο θρύλος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, έφυγε χθες μετά από πολύχρονη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας, σκορπώντας θλίψη σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού, σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Με τον Σάββα είχα μία ιδιαίτερη σχέση αγάπης και αλληλοκατανόησης εντός και εκτός γηπέδων. Ένας άνθρωπος που επί δεκαετίες προσέφερε ανιδιοτελώς τα μέγιστα στην ομάδα μας. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Σάββα, έφυγες για άλλη μια φορά πρωταθλητής! Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες», ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ζούσε για τον Ολυμπιακό, πάλεψε για να τον δει ξανά πρωταθλητή. Πάλεψε για να είναι εκεί στην φιέστα του 45ου πρωταθλήματος. Γιατί όπως έλεγε, όταν ξεκινούσε να πηγαίνει στον Ολυμπιακό δεν ένοιωθε πόνο.

Ο Ολυμπιακός ήταν τα πάντα για τον Σάββα Θεοδωρίδη. Στην πρώτη γραμμή στις χαρές και στις λύπες, να υπερασπιστεί την αγαπημένη του ομάδα με πάθος. Με ιδανικά, απόλυτα ταυτισμένα στα με αυτά του κορυφαίου συλλόγου της χώρας.

Γνώρισε την αναγνώριση όλων, όχι μόνο των φιλάθλων του Ολυμπιακού, αλλά και των μεγάλων του αντιπάλων, που με συγκίνηση τον αποχαιρέτησαν. Τον Σάββα Θεοδωρίδη αποχαιρέτησε σύσσωμος και ο πολιτικός κόσμος.

Γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα, γόνος εύπορης οικογένειας, ο «ιπτάμενος» τερματοφύλακας, ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, άρχισε να παίζει στην Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων.

Το 1953 ο Παναθηναϊκός είχε έτοιμη τη μεταγραφή του, αλλά ο Σάββας Θεοδωρίδης δεν το σκέφτηκε καν. Δεν θα πήγαινε πουθενά άλλου πλην του Ολυμπιακού.

Κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα και 4 νταμπλ. Έπαιξε 12 συνεχόμενα παιχνίδια με την Εθνική Ομάδα χωρίς να αντικατασταθεί ποτέ, επίτευγμα ασύλληπτο για την εποχή.

Η καριέρα του σταμάτησε πρόωρα, μόλις στα 26 του χρόνια, μετά το θρυλικό ματς εναντίον της Σάντος του Πελέ το 1961. Αποφάσισε πως έπρεπε να τελειώσει τις σπουδές του και να πάρει το πτυχίου του φαρμακοποιού.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν βγήκε ποτέ από την ζωή του. Τον υπηρέτησε μέχρι την τελευταία στιγμή ως «στρατιώτης», πάντα στην πρώτη γραμμή. Γενικός αρχηγός, αντιπρόεδρος, επίτιμος πρόεδρος ήταν τα αξιώματα που είχε, ποτέ όμως ο Σάββας Θεοδωρίδης δεν στάθηκε σε αυτά.

Ποτέ δε ζήτησε το παραμικρό. Ένα πράγμα ήθελε. Να είναι δίπλα στην ομάδα. Και ήταν εκεί, πάντα, μέσα στα αποδυτήρια για να δείχνει σε όλους τι σημαίνει Ολυμπιακός.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ομάδα, γαλούχησε γενιές Ολυμπιακών, συνέβαλε στο γιγάντωμα του συλλόγου.

Ήταν παρών σε όλες τις χρυσές εποχές του Ολυμπιακού. Θα είναι εκεί και στο 5ο αστέρι, θα είναι αιώνια ένα τεράστιο κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού.