Σχέδιο πολιτιστικής δράσης από την Συνομοσπονδία Θεσσαλών

Αθήνα.- Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας και η Γραμματέας Φωτεινή Μίχου επισκέφθηκαν το «Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού» (sic)  Ιωάννη Χρυσουλάκη.

Η Γραμματέας παρουσίασε ένα σχέδιο πολιτιστικής δράσης με τίτλο «Γνωρίστε τις ρίζες μας – Γνωρίστε τους ήρωές μας», βάσει του οποίου μία ομάδα νέων Θεσσαλών από διάφορες χώρες του κόσμου θα συμμετάσχει το καλοκαίρι του 2021 σε μια πολιτιστική και εκπαιδευτική περιπέτεια γνωρίζοντας τους Θεσσαλούς ήρωες της επανάστασης του 1821.

Οι Απόδημοι νέοι Θεσσαλοί γνωρίζοντας τις ρίζες και τις ηρωικές αξίες των προγόνων τους θέτουν τις βάσεις για την διατήρηση και συνέχιση των ελληνικών αξιών στις μελλοντικές γενιές. Η ελληνική Ιστορία πρέπει να φτάσει στις νέες γενιές των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό για να μη χαθεί η ελληνική ταυτότητα.

Ο κ. Χρυσουλάκης δέχθηκε με τις προσκλήσεις και υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παρευρεθεί και να στηρίξει τις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών.