«Songbird»: Ο έρωτας στα χρόνια της πανδημίας κι ένας κόσμος παγιδευμένος στο lockdown

Ο Μάικλ Μπέι (σκηνοθέτης των blockbusters «Transformers», «Περλ Χάρμπορ» και «Αρμαγεδδών») υπογράφει, ως παραγωγός αυτή τη φορά, μία ταινία όχι απλά με φόντο τον κορονοϊό και το lockdown, αλλά μία ιστορία με ευθεία αναφορά στο συλλογικό τραύμα της πανδημίας.

Το δυστοπικό «Songbird» σε σκηνοθεσία Άνταμ Μέισον αφηγείται τον έρωτα του Νίκο (KJ Apa), ο οποίος είναι κούριερ και της Σάρα (Σοφία Κάρσον) που είναι καλλιτέχνις, εν έτει 2024, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 214η εβδομάδα του lockdown και ο Covid-19, μεταλλαγμένος σε Covid-23 μολύνει τον εγκέφαλο των νοσούντων.

Το πρώτο τρέιλερ δείχνει έναν κόσμο παγιδευμένο επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε καραντίνα, όπου το ποσοστό θνησιμότητας αγγίζει το 50%, οι απώλειες από τον ιό σε ένα μόνο έτος υπολογίζονται σε 8,4 εκατ. θανάτους και έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, που υποχρεώνει τους μολυσμένους Αμερικανούς να ζουν σε στρατόπεδα καραντίνας, τα Q-Zones.

Το ζευγάρι προσπαθεί να διατηρήσει τη σχέση του χωρίς φυσική επαφή. Ο Νίκο, ο οποίος έχει μία σπάνιας μορφής ανοσία, όταν η Σάρα βρίσκεται σε κίνδυνο μετά από ένα επεισόδιο με γείτονα ο οποίος μολύνθηκε, ξεκινάει έναν αγώνα δρόμου για να τη βρει.

Στο καστ επίσης, η Ντέμι Μουρ, ο Μπράντλεϊ Ουίτφορντ, ο Κρεγκ Ρόμπισον και η Αλεξάντρα Νταντάριο.

Η ταινία, η πρώτη που γυρίστηκε στο Λος Άντζελες εν μέσω πανδημίας, δεν έχει ακόμη ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες.

Πηγή:Hollywood Reporter/ huffingtonpost.gr