«Οι 300 Σπαρτιάτες του Κεμπέκ»«καπέλωσαν» την παροικία

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ένα ελληνικός οργανισμός με ιδιαίτερα ιδανικά Ελληνισμού και στους Αρχαίους Έλληνες -τιμώντας τον Λεωνίδα και τους 300 Σπαρτιάτες- έκανε μια πράξη που δε μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Η πράξη αυτή μάλιστα μπορεί να θεωρηθεί ως μάθημα στα κογκρέσα -που τρώγονται ακόμα μεταξύ τους και θα αρχίσουν νέο γύρο στα δικαστήρια- αλλά και στην Ελληνική κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ.
Αυτός λοιπόν ο μικρός σε όγκο οργανισμός, αλλά με γιγαντιαία Ελληνική ψυχή, πήρε την πρωτοβουλία να τιμήσει τους πεσόντες του ηρωικού «ΟΧΙ» των Ελλήνων.
Έτσι, αφού πήρε την άδεια από το δήμο του Λαβάλ, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, τίμησε και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στον αυλόγυρο της δημαρχίας του Λαβάλ. Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε, να προβεί ο οργανισμός σ’ αυτή τη πρωτοβουλία, πάντως η πράξη και μόνο που πήραν «Οι 300 Σπαρτιάτες του Κεμπέκ» που ηγείται ο κ. Βρασίδας Γιαννόπουλος, είναι άξια συγχαρητηρίων.
Αλλά επίσης, αυτό μας κάνει να διερωτηθούμε την απραξία τόσο των δύο κογκρέσων όσο και της Ελληνικής Κοινότητας.
Ναι μεν η Κοινότητα, όπως συνηθίζεται, έκανε την καθιερωμένη δοξολογία στον καθεδρικό ναό Αγίου Γεωργίου στη 1 Νοεμβρίου, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να ηγηθεί της «κατάθεσης στεφάνων» ανήμερα της εορτής του «ΟΧΙ», στο δημαρχείο του Λαβάλ, όπως έκαναν οι «300 Σπαρτιάτες του Κεμπέκ».
Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τα κογκρέσα. Εδώ πρέπει να πούμε, ότι στην κατάθεση στεφάνων που έγινε, εκπροσωπούσε το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Πάπας. Πάλι όμως την πράξη τιμής στους «Ήρωες του ‘40» έπρεπε να την κάνει το Ελληνοκαναδικό κογκρέσο, μια και στη θεωρία είναι ο κύριος Ελληνικός Οργανισμός του Ελληνισμού του Καναδά.
Το καπέλωμα που έκαναν «Οι 300 Σπαρτιάτες του Κεμπέκ» αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αδράνεια που έχουν οι λεγόμενοι μεγάλοι οργανισμοί της παροικίας μας.
Για μένα είναι απαράδεκτο που δεν τίμησαν αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα.
Και πάλι εύγε στους «300 Σπαρτιάτες του Κεμπέκ» του κ. Γιαννόπουλου. Κύριοι, αποδείξατε την αγάπη σας για το Ελληνικό Έθνος. Ο Λεωνίδας που έχετε ως έμβλημα είναι πολύ περήφανος για σας!

Πηγή: .tanea.ca