Μητσοτάκης, Μπουρλάς και Κουναλάκη στο Ελληνικό Οικονομικό Συμπόσιο

Με τη συμμετοχή του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Pfizer, Δρα Αλμπέρτου Μπουρλά, της αντικυβερνήτου της Καλιφόρνιας, Ελένης Κουναλάκη, και άλλων σημαντικών προσώπων από την ελληνική και διεθνή πολιτική, την Ομογένεια και τις επιχειρήσεις, θα πραγματοποιηθεί το 31ο ετήσιο Ελληνικό Οικονομικό Συμπόσιο (Greek Economic Summit – GES), από την 1η έως την 3η Δεκεμβρίου, από το Αμερικανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κεντρικό θέμα του διαδικτυακού συμποσίου είναι «Προχωρώντας μπροστά σε δύσκολες εποχές» («Forging Ahead in Challenging Times»), έχοντας επίσης την αρωγή του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (U.S. Chamber of Commerce) και του Ατλαντικού Συμβουλίου (Atlantic Council).

Ανάμεσα στα θέματα που περιλαμβάνει η ατζέντα είναι το επενδυτικό τοπίο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις και το γεγονός ότι βρίσκονται στην καλύτερη περίοδο της Ιστορίας τους, η νέα περιβαλλοντική συμφωνία της Ε.Ε., η διαδικασία ψηφιοποίησης του ελληνικού κράτους και άλλα παρεμφερή ζητήματα, που θα αναλυθούν από στελέχη που βρίσκονται σε καίριες θέσεις και κέντρα αποφάσεων.

Παράλληλα, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, μεταξύ άλλων και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο ομογενής ομοσπονδιακός βουλευτής, Γκας Μπιλιράκης, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου και ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς.

Η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, όπως προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα.

ekirikas.com