Μήδεια : Αγνοούνται τρεις κτηνοτρόφοι στο Ρέθυμνο

Επιχείρηση στην περιοχή των Αραβάνων στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τριών κτηνοτρόφων που αγνοούνται. Συγκεκριμένα, στην ορεινή περιοχή της Ελεύθερνας του Μυλοποτάμου ξεκίνησε η αναζήτηση, από δυνάμεις της ΕΜΑΚ, προκειμένου να εντοπιστούν οι κτηνοτρόφοι, για τους οποίους δόθηκε σήμα αναζήτησης στις 9 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο από αυτούς ξεκίνησαν να πάνε τη στάνη τους αλλά κόλλησαν στον χιονισμένο δρόμο, σε περιοχή με υψόμετρο 1.000 μέτρων, και αναγκάστηκαν να τηλεφωνήσουν σε φίλο τους, επίσης κτηνοτρόφο, προκειμένου να πάει να τους απεγκλωβίσει με το όχημά του. Εκείνος πήγε στο σημείο αλλά εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης εγκλωβίστηκε και ο ίδιος με το αυτοκίνητό του. Από την ώρα εκείνη χάθηκαν εντελώς τα ίχνη των τριών ανδρών.

Η κινητοποίηση των αρχών είναι μεγάλη, επεσήμανε ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Μανόλης Παραβολιδάκης.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Κρήτη κ. Μπουρουντάκη, στις έρευνες παίρνει μέρος ορειβατική ομάδα οκτώ ανδρών της ΕΜΑΚ, με ένα ερπιστριοφόρο και ένα drone, ενώ συνδράμουν η Πολιτική Προστασία, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και κάτοικοι. Οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες λόγω του χιονιά και σύμφωνα με ενημέρωση η περιοχή είναι δύσβατη.