Δυο διαφορετικές ερμηνείες για την δικαστική απόφαση αναφορικά με την ΑΧΕΠΑ

Διαφορετική ερμηνεία έχουν οι δυο αντιμαχόμενες παρατάξεις για την πρόσφατη δικαστική απόφαση σχετικά με την ΑΧΕΠΑ στη Νέα Νότια Ουαλία.

Υπενθυμίζουμε πως αυτή η διαμάχη είναι μακροχρόνια και πιστεύεται ότι  έχει κοστίσει εκατομμύρια.

Χρήματα που θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της ομογένειας. Οι  ομογενείς που δεν γνωρίζουν πράγματα και πρόσωπα «λίγα» καταλαβαίνουν από τον  «πόλεμο» των  ανακοινώσεων.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως πρόσφατα το   Εφετείο της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW Court of Appeal in Lianos v Order of AHEPA NSW Inc (No. 4) εξέδωσε την απόφασή του.

Ο Γεώργιος Λιανός, Υπεύθυνος Τύπου  της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ έστειλε στο «Νέο Κόσμο» την ακόλουθη ανακοίνωση για την δικαστική απόφαση:

«Σας στέλνουμε την απόφαση του Court of Appeal στις 6 Αυγούστου 2021.

Η αίτηση στο Εφετείο ήταν από τα 8 άτομα σαν αντιπρόσωποι 8 τμημάτων προκειμένου να ανοιχθεί η δίκη πάλι.

Η αίτηση αυτή δεν έγινε δεκτή σε γενικές  γραμμές και απλώς τροποποιήθηκε το τμήμα β από το τμήμα 3 καταργώντας το α. (το τμήμα  3 από έξη παραγράφους έγινε 5)

Το υπόλοιπο των αποφάσεων μένει το ίδιο.

Τι σημαίνει αυτό:

·         Είναι και ισχύει ένας τρόπος να γίνεις μέλος στον Οργανισμό και στην Εταιρία.

·         Η γενική συνέλευση 13 Νοεμβρίου 2018 είναι άκυρη με άκυρο και το καταστατικό που ψηφίστηκε διότι ψήφισαν παράνομοι. Επίσης παράνομες είναι και οι αποφάσεις που πάρθηκαν με το παράνομο καταστατικό

·         Το 2018 (2010) καταστατικό επανέρχεται και διοικεί το Order of AHEPA NSW Inc.

Τα μέλη του Order of AHEPA NSW Inc. πρέπει να είναι οικονομικώς εντάξει στις 30 Ιουνίου στο Τμήμα τους στην ΝΝΟ.

Για αυτούς επίσης που δεν  γνωρίζουν τον Οργανισμό το Order of AHEPA NSW Inc δεν είναι το AHEPA NSW αλλά μία εταιρεία του Οργανισμού που διαχειρίζεται τα περιουσιακά της πολιτείας γενικά.    Όχι όμως την περιουσία των τμημάτων  και των επιτροπών.

Ο Κος Β. Σκανδαλάκης έδωσε  μία ανακοίνωση τύπου. Απλώς ξέχασε να βάλει τις αποφάσεις του δικαστηρίου και ειδικά τι τους αφορά προσωπικά. ΄Οσο για το τέλος των δικαστηρίων ξέχασε για το επόμενο που άνοιξε και θα εκδικαστεί στις 4 Δεκεμβρίου 2021.

Πάντως τα μέλη του AHEPA NSW ελπίζουν αυτή την φορά να τηρηθούν οι αποφάσεις και ο οργανισμός να επανέλθει στην βάση του.

Για λογαριασμό του ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ και των αντιπροσώπων στο Δικαστήριο.

Γεώργιος Λιανός

Υπεύθυνος Τύπου».

*Επισυνάπτουμε τις αποφάσεις  της 26ης Νοεμβρίου 2020 (p 2-3) και της 6 Αυγούστου 2021 (p1) διαφοροποιήσεις.  Επίσης την τελική μορφή που παίρνουν οι αποφάσεις(5-6).

Σ.Σ. Λόγω χώρου οι αποφάσεις αυτές δεν μπορούν να δημοσιευτούν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της AHEPA NSW Inc χαιρετίζει την απόφαση του Εφετείου της Νέας Νοτίου Ουαλίας στην υπόθεση Lianos v Order of AHEPA NSW Inc (No. 4), η οποία εκδόθηκε την Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021.
Η απόφαση αφορά αίτηση οκτώ Τμημάτων, με την υποστήριξη της AHEPA NSW Inc, για αναθεώρηση προηγούμενης απόφασης. Το Εφετείο εν μέρη αποφάσισε υπέρ της αίτησης. Εν ολίγοις, η απόφαση της Παρασκευής, 6 Αυγούστου δηλώνει ότι:

– η Order of AHEPA NSW Inc αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητη οργάνωση, ξεχωριστή από την «AHEPA Australia» ή την «AHEPA Australia Limited» και όχι υποτασσόμενη σε αυτές τις οργανώσεις,

– η «AHEPA Australia Limited» δεν αποτελεί την διάδοχη οργάνωση της ‘παλαιάς’ ΑΧΕΠΑ,

– κάθε μέλος, για να έχει το δικαίωμα ψήφου σε οποιαδήποτε Γενική Συνέλευση της Order of AHEPA NSW Inc, θα πρέπει να είναι εγκριμένο, και οικονομικά τακτοποιημένο (a qualified financial member) εις ένα από τα νόμιμα δεκατρία (13) Τμήματα του οργανισμού, στις 30 Ιουνίου του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Το δικαστήριο τελικά αποφάσισε να αποσαφηνίσει ορισμένες εξηγήσεις από την προηγούμενη απόφαση, να τροποποιήσει ορισμένες αποφάσεις οι οποίες είχαν ληφθεί με παρεξηγημένα κριτήρια, και κατόπιν, αποφάσισε να μην ξανανοίξει την υπόθεση για την αποφυγή περιττών δικαστικών εξόδων.

Το θέμα των δικαστικών εξόδων θα εξεταστεί από το Εφετείο αργότερα.

Η οργάνωση και τα μέλη της ειλικρινά ευελπιστούν ότι με την απόφαση της Παρασκευής, 6 Αυγούστου, κλείνει ο κύκλος των δικαστικών αγωγών ο οποίος έχει πλήξει την οργάνωση από το 2016.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος
Βασίλειος Σκανδαλάκης».

΅Πηγή: Neoskosmos.com