Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Εύβοια- Τα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Μάνη

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα.

Στη βόρεια Εύβοια, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς πριν φτάσει στην Ιστιαία και την Αιδηψό.

Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει τις τελευταίες ώρες, στο μέτωπο της φωτιάς που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το χωριό Καματριάδες. Κάτοικοι και πυροσβέστες επιχειρούν με αντιπυρικές ζώνες να εμποδίσουν τις φλόγες να περάσουν τον επαρχιακό δρόμο.

Βορειότερα, άλλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται από το χωριό Αβγαριά στα Καμάρια.

Νωρίτερα χθες, μέσω του 112, είχε δοθεί εντολή να εκκενωθεί το χωριό Αβγαριά, το οποίο μέχρι στιγμής έχει γλιτώσει από το πέρασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Οι αναζωπυρώσεις είναι επίσης συνεχείς στα χωριά Γούβες, Γαλατσάδες και Καστρί.

Σε ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, επιδοκίμασε τους νέους για τη συμβολή τους στην κατάσβεση της φωτιάς, επισημαίνοντας ότι “επιχειρούν σε μικροεστίες και απελευθερώνουν δυνάμεις για την κυρίως πυρόσβεση”, ενώ πρόσθεσε ότι «σε τούτο εδώ τον τόπο, αυτό που δεν έχει όρια είναι ψυχή μας».

Πελοπόννησος

Αρκετά δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση με την φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας, καθώς υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις και εστίες φωτιάς.

Η φωτιά είναι κοντά στους οικισμούς Καπελίτσα, Λιβαδάκι και Τουμπίτσι, ωστόσο  η πυροσβεστική έχει λάβει μέτρα, ώστε να μην απειληθούν.

Αντιμέτωπες με συνεχείς αναζωπυρώσεις είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν τη νύχτα στις περιοχές Βασιλάκι, Λάσδικα, Μηλιές, Νεμούτα και Λάλα, οι οποίες περιορίστηκαν άμεσα.

Σύμφωνα με το κ. Γιαννόπουλο, “στην περιοχή Βασιλάκι λειτουργεί το διυλιστήριο από το οποίο υδροδοτείται ο δήμος του Πύργου, ωστόσο έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων”.
Εξακολουθεί να καίει το μέτωπο της φωτιάς στην ορεινή περιοχή της Δεσφίνας, στο δήμο Ανατολικής Μάνης.

Έχει σημειωθεί αναζωπύρωση κοντά στη μονή Τσίγκου, που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή ανάμεσα στην Αρεόπολη και το Γύθειο και καταβάλλονται προσπάθειες να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικημένες περιοχές.
Πηγή: skai.gr

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/maxi-me-tis-anazopyroseis-stin-eyvoia-poia-xoria-kindyneyoun
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram